RO
O vacanță memorabilă pentru copiii supuși probațiunii

O vacanță memorabilă pentru copiii supuși probațiunii

01 August 2014

 

În perioada 16 – 26 iulie curent, 23 minori s-au bucurat de o vacanţă la tabăra de odihnă „Cristiano” raionul Criuleni, satul Slobozia Duşca, dintre care 6 minori sunt în evidența Birourilor de probațiune din mun. Chișinău și 17 sunt copii subiecţilor de probaţiune. Minorii au fost însoțiți la tabără de către părinţi, tutori și consilierii de probațiune. Copiii au profitat deplin de posibilitatea de a petrece vesel vacanţa, au avut ocazia de a cunoaște noi persoane de aceiași vârstă, cu aceleași preocupări și concepții, au căpătat noi cunoștințe.

 

Organizarea acestei activități a fost cu scopul reintegrării minorului în societate și adaptării sociale de mai departe. O astfel de acțiune se desfăşoară în cadrul sistemului de probațiune a treia vară consecutiv. Minorii au avut un program de odihnă ce a inclus competiții sportive, înot și ore de artă,activități care au fost desfășurate în mijlocul naturii, cum ar fi tehnicile de supraviețuire, orientarea după natură și busolă, drumețiile, meșteșugurile, construirea de adăposturi care au adus un aport esențial în buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor și la pregătirea pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Organizarea unui astfel de eveniment a devenit posibilă grație Acordului de colaborare între Oficiul central de probaţiune şi Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, încheiat la 8 august 2012.

 

 


linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

O vacanță memorabilă pentru copiii supuși probațiunii

loading ...