RO
O vacanță memorabilă pentru copiii supuși probațiunii

O vacanță memorabilă pentru copiii supuși probațiunii

01 August 2014

 

În perioada 16 – 26 iulie curent, 23 minori s-au bucurat de o vacanţă la tabăra de odihnă „Cristiano” raionul Criuleni, satul Slobozia Duşca, dintre care 6 minori sunt în evidența Birourilor de probațiune din mun. Chișinău și 17 sunt copii subiecţilor de probaţiune. Minorii au fost însoțiți la tabără de către părinţi, tutori și consilierii de probațiune. Copiii au profitat deplin de posibilitatea de a petrece vesel vacanţa, au avut ocazia de a cunoaște noi persoane de aceiași vârstă, cu aceleași preocupări și concepții, au căpătat noi cunoștințe.

 

Organizarea acestei activități a fost cu scopul reintegrării minorului în societate și adaptării sociale de mai departe. O astfel de acțiune se desfăşoară în cadrul sistemului de probațiune a treia vară consecutiv. Minorii au avut un program de odihnă ce a inclus competiții sportive, înot și ore de artă,activități care au fost desfășurate în mijlocul naturii, cum ar fi tehnicile de supraviețuire, orientarea după natură și busolă, drumețiile, meșteșugurile, construirea de adăposturi care au adus un aport esențial în buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor și la pregătirea pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Organizarea unui astfel de eveniment a devenit posibilă grație Acordului de colaborare între Oficiul central de probaţiune şi Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, încheiat la 8 august 2012.

 

 


linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

O vacanță memorabilă pentru copiii supuși probațiunii

loading ...