RO
Noi oportunități de dezvoltare a parteneriatului Inspectoratului Național de Probațiune cu societatea civilă

Noi oportunități de dezvoltare a parteneriatului Inspectoratului Național de Probațiune cu societatea civilă

27 Septembrie 2016

 

La 23 septembrie 2016,  în incinta «Le Roi Business Centre» a avut loc masa rotundă cu tematica „Noi oportunități de dezvoltare a parteneriatului Inspectoratului Național de Probațiune cu societatea civilă”, organizat și moderat cu sprijinul Proiectului  Uniunii Europene „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP 4).
 
Masa rotundă a fost deschisă de dl Anatolie MUNTEANU, Viceministru al Justiției, care a salutat societatea civilă și consilierii de probațiune, fiind ofițeri de prima linie , care permanent își îndeplinesc sarcinile, uneori irealizabile.
 
Totodată menționînd că unde statul nu are posibilitate financiară, sau de specialitate – intervine societatea civilă cu experți și oportunități deosebite. INP are strictă necesitate de suportul societății civile pentru a lucra eficient cu beneficiarii care se află la evidență. Parteneriatul dintre sectorul public și cel neguvernamental este viitorul dezvoltării și cheia succesului pentru sarcinile pe care ne le pune societatea în fața noastră.
 
Dl Vladimir POPA, Director interimar al INP, mulțumind asistența Proiectului EUTAP-4 și a A.O. Inițiativa Pozitivă pentru organizarea evenimentului, a pus speranțe mari spre intensificarea colaborării dintre instituțiile noastre în urma acestui eveniment.
 
La acest eveniment au participat dl Vladimir POPA, directorul interimar al Inspectoratului Național de Probațiune, dl Ruslan POVERGA, președintele A.O ”Inițiativa Pozitivă”, dna Ioana CORNESCU liderul proiectului UE EUTAP 4, șefii birourilor de probațiune din Moldova,  cît și invitați din Ucraina: dl Oleg IANCIUC – directorul Departamentului de Probațiune din Ucraina; dl Roman DROZD, director executiv adjunct al „A.B. Svet Nadejdî” Ucraina.
 
Inspectoratul Național de Probațiune și A.O „Inițiativa Pozitivă” au explorat posibilitățile de consolidare a unui parteneriat, plecându-se de la ideea că este necesară încurajarea cooperării între instituții ale statului cu organizații ale societății civile, acestea din urmă putând interveni acolo unde statul nu are resurse suficiente. Totodată, este important de menționat că problemele oamenilor în conflict cu legea – subiecți al probațiunii – sunt în cele din urmă problemele societății în ansamblul său.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Noi oportunități de dezvoltare a parteneriatului Inspectoratului Național de Probațiune cu societatea civilă

loading ...