RO
Munca neremunerată în folosul comunităţii desfăşurată în Glodeni

Munca neremunerată în folosul comunităţii desfăşurată în Glodeni

22 Decembrie 2015


Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune (BP) Glodeni au desfăşurat şedinţa de totalizare a activităţii pentru anul 2015 în comun cu primarii satelor raionului Glodeni cu privire la evaluarea estimativă a economiilor obţinute în urma lucrărilor prestate de către persoanele condamnate sau sancţionate la munca neremunerată în folosul comunităţii (MNFC).

 
În cadrul întrunirii, au fost puse în discuţie rezultatele obţinute în anul 2015, importanţa conlucrării eficiente între Administraţia Publică Locală (APL) şi BP Glodeni, în rezultatul căreia condamnaţii, prin munca neremunerată în folosul comunităţii aduc economii financiare în bugetul local.
 
La rîndul său, Aculina Stati – responsabilă de punerea în executare a pedepsei cu MNFC, a prezentat o evaluare a lucrului în comun cu APL, proiectele comunitare desfăşurate cu primăriile din com. Balatina, s. Hîjdeni, com Danu, s. Petrunea, s. Ciuciulea şi instituţia preşcolară nr. 5 Glodeni, unde condamnaţii au executat lucrări de salubrizare şi amenajare cît şi lucrări de construcţii şi reparaţii. La rîndul lor, primarii au precizat că economiile obţinute în urma executării pedepsei au constituit 54.543 mii lei.
 
Vasile Popuşoi – şeful BP Glodeni a menţionat că „.o astfel de pedeapsă are ca scop restabilirea echităţii sociale şi comportamentului, precum şi prevenirea recidivei de către foştii condamnaţi cît şi de alte persoane”.
 
Participanţii au avut un dialog deschis şi constructiv, unde au fost discutate neclaritățile şi dificultăţile apărute în procesul de lucru şi beneficiile sociale şi financiare obţinute ca urmare a prestării de către condamnaţi a pedepsei penale sub forma de munca neremunerată în folosul comunităţii.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Munca neremunerată în folosul comunităţii desfăşurată în Glodeni

loading ...