RO
Munca neremunerată în folosul comunităţii desfăşurată în Glodeni

Munca neremunerată în folosul comunităţii desfăşurată în Glodeni

22 Decembrie 2015


Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune (BP) Glodeni au desfăşurat şedinţa de totalizare a activităţii pentru anul 2015 în comun cu primarii satelor raionului Glodeni cu privire la evaluarea estimativă a economiilor obţinute în urma lucrărilor prestate de către persoanele condamnate sau sancţionate la munca neremunerată în folosul comunităţii (MNFC).

 
În cadrul întrunirii, au fost puse în discuţie rezultatele obţinute în anul 2015, importanţa conlucrării eficiente între Administraţia Publică Locală (APL) şi BP Glodeni, în rezultatul căreia condamnaţii, prin munca neremunerată în folosul comunităţii aduc economii financiare în bugetul local.
 
La rîndul său, Aculina Stati – responsabilă de punerea în executare a pedepsei cu MNFC, a prezentat o evaluare a lucrului în comun cu APL, proiectele comunitare desfăşurate cu primăriile din com. Balatina, s. Hîjdeni, com Danu, s. Petrunea, s. Ciuciulea şi instituţia preşcolară nr. 5 Glodeni, unde condamnaţii au executat lucrări de salubrizare şi amenajare cît şi lucrări de construcţii şi reparaţii. La rîndul lor, primarii au precizat că economiile obţinute în urma executării pedepsei au constituit 54.543 mii lei.
 
Vasile Popuşoi – şeful BP Glodeni a menţionat că „.o astfel de pedeapsă are ca scop restabilirea echităţii sociale şi comportamentului, precum şi prevenirea recidivei de către foştii condamnaţi cît şi de alte persoane”.
 
Participanţii au avut un dialog deschis şi constructiv, unde au fost discutate neclaritățile şi dificultăţile apărute în procesul de lucru şi beneficiile sociale şi financiare obţinute ca urmare a prestării de către condamnaţi a pedepsei penale sub forma de munca neremunerată în folosul comunităţii.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita reprezentaților fundației Te Doy
26 Octombrie 2020
Promovarea programelor probaționale la nivel național, în calitate de alternative la detenție
26 Octombrie 2020
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii profesionale „Ziua juristului”
19 Octombrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Munca neremunerată în folosul comunităţii desfăşurată în Glodeni

loading ...