RO
Munca neremunerată în folosul comunităţii - alternativă la detenţie

Munca neremunerată în folosul comunităţii - alternativă la detenţie

09 Noiembrie 2015


Birourile de probaţiune în colaborare cu Preturile din municipiul Chişinău, în perioada 9 - 13 noiembrie 2015 organizează 5 acţiuni de salubrizare a unor parcuri, terenuri din oraş cu implicarea persoanelor condamnate la muncă neremunerată în folosul comunităţii. Aceste acţiuni au drept scop sensibilizarea opiniei publice faţă de persoanele care execută o astfel de pedeapsă, pedeapsă ce are ca scop restabilirea echităţii sociale, corectarea condamnatului, precum şi prevenirea săvîrşirii de noi infracţiuni atît din partea condamnaţilor, cît şi a altor persoane.

 
Dat fiind faptul că perioada lunii noiembrie este dedicată Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, acţiunile de salubrizare vor începe din 9 noiembrie 2015. Astfel, acţiunile au fost repartizate:

9 noiembrie – Biroul de probaţiune Ciocana - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe str. Meşterul Manole, mun. Chişinău.
10 noiembrie – Biroul de probaţiune Buiucani - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe str. Ion Creangă/str. Alba Iulia, mun. Chişinău.
11 noiembrie – Biroul de probaţiune Centru - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe str. Ion Inculeţ/bd. Dacia, mun. Chişinău.
12 noiembrie – Biroul de probaţiune Rîşcani - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe bd. Moscovei/bd. Alecu Russo, mun. Chişinău.
13 noiembrie – Biroul de probaţiune Botanica - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe bd. Dacia/str. Valea Crucii, mun. Chişinău.

La aceste acţiuni urmează a fi implicate pînă la 20 persoane condamnate sau sancţionate la muncă neremunerată în folosul comunităţii din Birourile de probaţiune din mun. Chişinău. La obiectele cu destinaţie socială, preturile vor asigura cu inventar de lucru, mănuşi de protecţie, precum şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.


Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Munca neremunerată în folosul comunităţii - alternativă la detenţie

loading ...