RO
Munca neremunerată în folosul comunităţii - alternativă la detenţie

Munca neremunerată în folosul comunităţii - alternativă la detenţie

09 Noiembrie 2015


Birourile de probaţiune în colaborare cu Preturile din municipiul Chişinău, în perioada 9 - 13 noiembrie 2015 organizează 5 acţiuni de salubrizare a unor parcuri, terenuri din oraş cu implicarea persoanelor condamnate la muncă neremunerată în folosul comunităţii. Aceste acţiuni au drept scop sensibilizarea opiniei publice faţă de persoanele care execută o astfel de pedeapsă, pedeapsă ce are ca scop restabilirea echităţii sociale, corectarea condamnatului, precum şi prevenirea săvîrşirii de noi infracţiuni atît din partea condamnaţilor, cît şi a altor persoane.

 
Dat fiind faptul că perioada lunii noiembrie este dedicată Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, acţiunile de salubrizare vor începe din 9 noiembrie 2015. Astfel, acţiunile au fost repartizate:

9 noiembrie – Biroul de probaţiune Ciocana - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe str. Meşterul Manole, mun. Chişinău.
10 noiembrie – Biroul de probaţiune Buiucani - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe str. Ion Creangă/str. Alba Iulia, mun. Chişinău.
11 noiembrie – Biroul de probaţiune Centru - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe str. Ion Inculeţ/bd. Dacia, mun. Chişinău.
12 noiembrie – Biroul de probaţiune Rîşcani - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe bd. Moscovei/bd. Alecu Russo, mun. Chişinău.
13 noiembrie – Biroul de probaţiune Botanica - acţiunile de salubrizare se vor desfăşura în zonele de pe bd. Dacia/str. Valea Crucii, mun. Chişinău.

La aceste acţiuni urmează a fi implicate pînă la 20 persoane condamnate sau sancţionate la muncă neremunerată în folosul comunităţii din Birourile de probaţiune din mun. Chişinău. La obiectele cu destinaţie socială, preturile vor asigura cu inventar de lucru, mănuşi de protecţie, precum şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.


Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Munca neremunerată în folosul comunităţii - alternativă la detenţie

loading ...