RO
Modificări și completări în Monitorul Oficial al RM

Modificări și completări în Monitorul Oficial al RM

06 Martie 2018

La data de 2 martie 2018 a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 68-76 modificările și completările operate în anexa nr. 2 din Hotărîrea Guvernului nr. 454 din 24 martie 2008.

Proiectul Hotărîrii Guvernului are drept scop actualizarea prevederilor schemei repartizării între organele centrale de specialitate ale administraţiei publice, precum şi alte autorităţi administrative centrale, a responsabilităţii pentru gestionarea activităţilor ce ţin de executarea angajamentelor, inclusiv financiare, asumate de Republica Moldova sau de autoritatea respectivă faţă de organizaţiile internaţionale a cărei membră este, conform Hotărîrii Guvernului nr. 454 din 24.03.2008.

Astfel, în anexa nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 454 din 24.03.2008 a fost inclusă Confederația Europeană de Probațiune și, corespunzător, organul central de specialitate al administraţiei publice sau autoritatea administrativă centrală responsabilă de executarea angajamentelor financiare față de aceasta.

În fapt, Inspectoratul Naţional de Probaţiune achită anual cotizaţia de membru al Confederaţiei Europene de Probaţiune din bugetul de stat, fapt care a impus o intervenție în legislația din domeniu în vederea asigurării unei concordanțe dintre starea de fapt și cea de drept.

Intrarea în vigoare a prezentului proiect va permite justificarea legală a mijloacelor financiare achitate din bugetul de stat către Confederaţia Europeană de Probaţiune. Or, calitatea de membru în organizația dată aduce un șir de beneficii pentru instituțiile naționale din domeniul probațiunii, dat fiind faptul că Confederația Europeană de Probațiune reprezintă o excelentă platformă de comunicare și schimb de informație, experiență/bune practici în domeniul de referință.

Totodată această organizație desfășoară o activitate intensă în vederea promovării probațiunii la nivel european prin reprezentarea sectorului dat în cadrul altor organizații europene, cum ar fi Uniunea Europeană și Consiliul Europei, dar și la nivel local, prin acordarea suportului la promovarea probațiunii de către instituțiile de profil naționale.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Modificări și completări în Monitorul Oficial al RM

loading ...