RO
Modalităţi de reintegrare sociala a persoanelor liberate din instituţia penitenciară

Modalităţi de reintegrare sociala a persoanelor liberate din instituţia penitenciară

22 Februarie 2016

 

La 17 februarie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Eliberare” - Ghenadie Holodcov.
Scopul întrunirii îl constituie dezvoltarea unei colaborări eficiente pe viitor între BP Ciocana să AO „Eliberare”, în vederea realizării în comun a măsurilor de prevenire a riscului de recidivă, asigurarea dezvoltării abilităţilor de reintegrare în societate şi obţinerea unui comportament decent a persoanelor liberate din instituţia penitenciară.

Ghenadie Holodcov a relatat că „..asociaţia acordă suport în rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele aflate sau care s-au aflat în detenţie şi anume dependenţă de drog şi alcool, contribuind la reintegrarea socială a acestora prin amplasarea în centre de plasament temporar, unde se lucrează amplu în domeniul profilaxiei, reabilitării şi psihosocializării. Totodată acestor persoane li se oferă susţinere morală, materială, încadrare în cîmpul muncii, etc”.

Pentru a fi plasaţi în asemenea centre de plasament un factor prioritar este motivaţia personală a subiectului probaţiunii şi conştientizarea efectului benefic pentru viitor. De asemenea s-a menţionat faptul imposibilităţii plasării minorilor în aceste centre.
 
În cadrul întrevederii, s-a realizat un schimb de bune practici în vederea prevenirii şi combaterii delincvenţei. Participanţii au abordat problemele şi necesităţile subiecţilor probaţiunii aflaţi la evidenţa BP Ciocana şi măsurile întreprinse în vederea soluţionării lor.
 
La finalul şedinţei au fost stabilite acţiuni de colaborare între instituţii, modul în care va fi efectuat schimbul de informaţii în privinţa condamnaţilor aflaţi la evidenţă şi cooperarea în desfăşurarea activităţii informative pentru prevenirea recidivei.

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Modalităţi de reintegrare sociala a persoanelor liberate din instituţia penitenciară

loading ...