RO
Ministerul Justiției și INP propun soluții dure pentru conducătorii autovehiculelor în stare de ebrietate

Ministerul Justiției și INP propun soluții dure pentru conducătorii autovehiculelor în stare de ebrietate

25 Ianuarie 2018

Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu și reprezentanți ai Inspectoratului Național de Probațiune (INP) au inițiat consultări pentru promovarea măsurilor potrivite de contracarare a șofatului în stare de ebrietate. În termeni proximi, în comun cu aportul mai multor autorități ale statului, vor fi identificate pârghii și norme punitive mai dure pentru ameliorarea situației.

La data de 24 ianuarie 2018, în incinta Inspectoratului Național de Probațiune a avut loc Atelierul de lucru privind Practici actuale și deficiențe în asigurarea executării pedepsei penale, privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport”.
La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procuraturii, Inspectoratul Național de Patrulare, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale.
Evenimentului a avut drept scop eficientizarea mecanismului de implementare a pedepsei penale, privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport.
Inspectoratul Național de Probațiune propune ca noile măsuri să modifice prevederile legislative, să fie multidimensionale și progresive. Astfel, Ghenadie CEBAN,  director adjunct al INP consideră că pedeapsa pentru persoana care prima dată este depistată conducând în stare de ebrietate, să prevadă retragerea temporară a permisului de conducere și să oblige la frecventarea programelor probaționale. Persoanele care vor comite a doua oară încălcarea, să fie pedepsite prin anularea permisului de conducere și eventual, să fie nevoite să treacă din nou instruirea pentru obținerea acestuia. Iar persoanele care pentru a 3-a oară vor fi depistate conducând un autovehicul în stare de ebrietate, să fie private de dreptul de a conduce pe o perioadă de 10 – 15 ani.
Menționăm că, despre acest subiect au discutat un grup reprezentativ de persoane, din Ministerul Justiției, INP, Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Inspectoratul Național de Patrulare, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Muncii, Sănătăţii și Protecţiei Sociale.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Ministerul Justiției și INP propun soluții dure pentru conducătorii autovehiculelor în stare de ebrietate

loading ...