RO
Menţinerea relaţiilor de colaborare între Biroul de probaţiune Anenii Noi şi Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Menţinerea relaţiilor de colaborare între Biroul de probaţiune Anenii Noi şi Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă

24 Martie 2016

 

La 23 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Anenii Noi au desfăşurat o şedinţă de lucru în comun cu reprezentantul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă or. Anenii Noi. La şedinţă au luat parte şi 9 persoane aflate în evidenţa biroului, cu diferite categorii de pedepse. Întrunirea a avut drept scop dezvoltarea unei colaborări eficiente pe viitor şi menţinerea relaţiilor între instituţii, contribuind la încadrarea persoanelor în conflict cu legea în cîmpul muncii.


În cadrul întrevederii participanţii au abordat multiple subiecte privind atribuţiile specialiştilor la organizarea în comun a activităţilor de mediere a muncii a persoanelor eliberate din locurile de detenţie şi a persoanelor cu suspendarea executării pedepsei.


Zinaida Iordachescu – şef al AOFM a comunicat că „Agenţia acordă persoanelor cu statut de şomer, diverse servicii de protecţie socială în caz de şomaj, printre care informarea şi consilierea profesională. În cadrul şedinţei au fost discutate următoarele subiecte: serviciile acordate de către agenţie, cursuri de calificare, recalificare şi perfecţionare profesională pentru subiecţii probaţiunii. Totodată au fost abordate probleme cu care să confruntă subiecţii probaţiunii”.


La finele şedinţei au fost distribuite pliante informative şi informaţii privind categoriile de persoane ce pot beneficia de serviciile AOFM, măsurile de prevenire a şomajului, serviciile de preconcediere, organizarea lucrărilor publice, beneficiarii şi condiţiile de acordare a ajutorului de şomaj.


Prin urmare, şedinţa respectivă, a avut un impact pozitiv, două persoane aflate în evidenţa BP Anenii Noi, care au participat la şedinţă, au fost luate în evidenţa agenţiei, cu statut de şomer. Serviciile de informare şi consiliere profesională contribuie la creşterea posibilităţilor de ocupare a unui loc de muncă persoanelor aflate în căutarea acestuia şi are drept scop sporirea şanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale şi situaţiei existente pe piaţa muncii locale.


Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,

telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Menţinerea relaţiilor de colaborare între Biroul de probaţiune Anenii Noi şi Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă

loading ...