RO
Mecanism intersectorial stabilit pentru copii rămaşi fără ocrotire părintească

Mecanism intersectorial stabilit pentru copii rămaşi fără ocrotire părintească

03 Iunie 2016

 

La 2 iunie 2016, în incinta Centrului Comunitar pentru Copii şi Tineri “Steaua” (CCCT) sect. Rîşcani a fost desfăşurată masă rotundă între consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani mun. Chişinău, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului sect. Rîşcani, Asociaţiei Obşteşti „Altruism”, Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP.


În cadrul întrevederii, discuţiile s-a axat pe analiza problemelor în sistemul de protecţie a copilului, identificarea metodelor şi tehnicilorde prevenire a comportamentului violent la copiii rămaşi fără ocrotire părintească şi planificarea acţiunilor necesare pentru prevenirea delincvenţei juvenile în rîndul minorilor.


Galina Onilă – şef al Biroului de probaţiune Rîşcani a comunicat despre activităţile de probaţiune privind asistenţa, consilierea a minorilor, rolul serviciului de probaţiune în societate şi monitorizarea permanente a minorilor aflaţi în conflict cu legea penală. Totodată, a fost pus accent pe particularităţile lucrului educativ cu minorii şi întocmirea referatelor presentinţiale.


Astfel, participanţii au efectuat o vizită la Penitenciarul pentru minori nr.10-Goian şi au fost familiarizaţi cu specificul de lucru a consilierilor de probaţiune cu minori.


La final, Galina Lozovan – reprezentantul  Centrului Comunitar pentru Copii şi Tineri “Steaua” a subliniat importanța colaborării dintre Biroul de probaţiune şi Centrul în cadrul căreia va fi întocmit un plan de măsuri şi activităţi informativ-educative pentru copiii şi tinerii care frecventează CCCT„Steaua”.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Mecanism intersectorial stabilit pentru copii rămaşi fără ocrotire părintească

loading ...