RO
Mecanism de referire a copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a copiilor în conflict cu legea

Mecanism de referire a copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a copiilor în conflict cu legea

13 Mai 2014

 

La 12 mai 2014, grupul de lucru al Institutului de Reforme Penale (IRP) a desfășurat în or. Ungheni o şedinţă de lucru cu genericul „Elaborarea schemei mecanismului de referire a copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a copiilor în conflict cu legea”. La întrunire a participat Irina Şişcanu, Şef al Biroului de probaţiune Ungheni şi consilierii de probaţiune.

Pe parcursul şedinţei s-a discutat despre conceptul mecanismului de referire, cadrul legal normativ, de asemenea au fost nominalizate instituţiile şi organizaţiile relevante care oferă servicii copiilor sub vârsta răspunderii penale.

Marin Tataru, psiholog IRP, a prezentat un raport cu privire la activităţile desfăşurate în grup cu copiii în conflict cu legea şi sub vârsta răspunderii penale, despre realizările în primul trimestru al anului 2014, pornind de la enunţarea necesităţii de creare a unui sistem de referire, pentru monitorizarea eficientă a cazurilor copiilor care intră în contact cu sistemul de justiție, asistenţa şi reeducarea acestora în comunitate.

Irina Şişcanu, a relatat despre situaţia minorilor aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune, implicarea consilierilor în lucrul cu aceștia, oferirea serviciilor adecvate pentru orientarea, supravegherea şi sprijinirea reintegrării sociale a copilului aflat în conflict cu legea. Generalizînd cele discutate în cadrul şedinţei, participanţii au confirmat necesitatea supravegherii şi respectării termenilor de soluţionare a cazurilor din momentul sesizării de către procuratură şi pînă la final, precum şi elaborarea unei fişe de referire pentru instituţii competente la caz.

 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Mecanism de referire a copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a copiilor în conflict cu legea

loading ...