RO
Masă rotundă organizată de către Biroul de Probaţiune Şoldăneşti în parteneriat cu Consiliul Raional Şoldăneşti

Masă rotundă organizată de către Biroul de Probaţiune Şoldăneşti în parteneriat cu Consiliul Raional Şoldăneşti

22 Octombrie 2016

Biroul de probaţiune Şoldăneşti în parteneriat cu Consiliul Raional Şoldăneşti la data de 20 octombrie 2016, a organizat o şedinţă de lucru cu tematica: „Conlucrare între APL şi BP Şoldăneşti. Evaluarea aplicabilităţii pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii”.

La masa rotundă au participat primarii raionului Şoldăneşti, consilierii biroului şi reprezentanţii consiliului raional. Scopul întrunirii a fost stabilirea unor mecanisme de colaborare cu Administraţia Publică Locală. Au fost discutate dificultăţile întîmpinate de către APL la punerea în executare a hotărărilor judecătoreşti cu muncă neremunerată în folosul comunităţii, definirea obiectelor cu destinaţie socială, precum şi importanţa instruirii condamnaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corectitudinea întocmirii graficului de lucru şi prezentarea listei obiectelor cu destinaţie socială şi tipurilor de lucrări, în termenii stabiliţi.

Consilierul de probaţiune, Victoria Vacarciuc a menţionat că: „munca în folosul comunităţii trebuie să fie resimţită fizic şi emoţional de către benifeciar în sensul unei limitări a libertăţii”. În cadrul dezbaterilor, de către unul dintre reprezentanţii APL a fost relatat faptul că: munca depusa în folosul comunitatii de către persoanele condamnate are o valoare mare în bugetul local şi că pentru atingerea scopului de a renova comunitatea nu trebuie sa mai plateasca unui prestator acea muncă”.

În final, părţile participante la şedinţă de lucru şi-au exprimat convingerea că vor tinde spre îndeplinirea obiectivelor cuprinse în acordul verbal de colaborare pentru asigurarea unei conlucrări optime şi de lungă durată. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Masă rotundă organizată de către Biroul de Probaţiune Şoldăneşti în parteneriat cu Consiliul Raional Şoldăneşti

loading ...