RO
Masă rotundă cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea” susţinută de Protecţia Juridică a Tineretului din Franţa

Masă rotundă cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea” susţinută de Protecţia Juridică a Tineretului din Franţa

28 Octombrie 2016
În perioada 27 şi 28 octombrie 2016 în cadrul Ministerului Justiţiei, s-a desfăşurat o masă rotundă, cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea”, organizată de către Ambasada Franţei în Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Justiţiei şi Inspectoratul Naţional de Probaţiune.
 
La eveniment au fost prezenţi: Anatolie Munteanu - Viceministrul Justiţiei, Pascal Vagogne – Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Vladimir Popa – Director interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, Marianne Roux - Director al serviciului teritorial educativ de mediu deschis din Lyon Sud, Direcţia teritorială a Protecţiei Judiciare a Tineretului Rhone-Ain, Ministerul Justiţiei al Republicii Franceze şi 28 de consilieri de probaţiune din subdiviziunile teritoriale al Inspectoratului Naţional de Probaţiune.
 
Şedinţa a fost prezidată de către  d-nul Vladimir Popa, care a adus sincere mulţumiri organizatorilor pentru disponibilitatea de cooperare şi colaborare inter-instituţională şi schimb de experienţă.
 
D-nul Anatolie Munteanu - a mulţumit reprezentanţilor Ambasadei Franceze pentru organizarea acestui eveniment şi a menţionat despre înaintarea propunerilor ambiţioase de modificare a Codului Penal al Republicii Moldova ce v-a facilita stabilirea pedepsei persoanelor pînă la 21 de ani.
 
D-na Aliona Gîrbu - Şef al serviciului probaţiune juvenilă şi presentenţială a prezentat o informaţie despre specificul activităţii probaţiunii juvenile în Republica Moldova, axîndu-se pe date statistice, realizări, probleme şi provocări, ne-a argumentat prin date statistice importanţa întocmirii Referatului presentenţial dar şi derularea programelor corecţionale la minori.
 
Francezii ne-au demonstrat o gama largă de servicii specializate în lucrul cu minorii aflaţi în conflict cu legea, Marianne Roux - Direcţia teritorială a Protecţiei Judiciare a Tineretului Rhone-Ain, a prezentat misiunea Protecţiei Judiciare a Tineretului din Franţa, explicîndu-ne mecanismul de funcţionare a justiţiei pentru minori, începînd de la practicile de investigaţie pînă la cele de corecţie. Rolul şi funţiile echipei pluridisciplinară (ce este compusă din: psihologi, educatori, asistenţi sociali, medici), ce oferă sprijin pentru magistraţi în stabilirea pedepsei. Echipa pluridisciplinară întocmeşte unui raport ce conţine o analiză psho-socială părofundă a minorului.
 
Consilierii de probaţiune au beneficiat de o formare productivă, preluînd practice pozitive în lucru cu minorii aflaţi în conflict cu legea penală. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Masă rotundă cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea” susţinută de Protecţia Juridică a Tineretului din Franţa

loading ...