RO
Masă rotundă cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea” susţinută de Protecţia Juridică a Tineretului din Franţa

Masă rotundă cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea” susţinută de Protecţia Juridică a Tineretului din Franţa

28 Octombrie 2016
În perioada 27 şi 28 octombrie 2016 în cadrul Ministerului Justiţiei, s-a desfăşurat o masă rotundă, cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea”, organizată de către Ambasada Franţei în Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Justiţiei şi Inspectoratul Naţional de Probaţiune.
 
La eveniment au fost prezenţi: Anatolie Munteanu - Viceministrul Justiţiei, Pascal Vagogne – Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Vladimir Popa – Director interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, Marianne Roux - Director al serviciului teritorial educativ de mediu deschis din Lyon Sud, Direcţia teritorială a Protecţiei Judiciare a Tineretului Rhone-Ain, Ministerul Justiţiei al Republicii Franceze şi 28 de consilieri de probaţiune din subdiviziunile teritoriale al Inspectoratului Naţional de Probaţiune.
 
Şedinţa a fost prezidată de către  d-nul Vladimir Popa, care a adus sincere mulţumiri organizatorilor pentru disponibilitatea de cooperare şi colaborare inter-instituţională şi schimb de experienţă.
 
D-nul Anatolie Munteanu - a mulţumit reprezentanţilor Ambasadei Franceze pentru organizarea acestui eveniment şi a menţionat despre înaintarea propunerilor ambiţioase de modificare a Codului Penal al Republicii Moldova ce v-a facilita stabilirea pedepsei persoanelor pînă la 21 de ani.
 
D-na Aliona Gîrbu - Şef al serviciului probaţiune juvenilă şi presentenţială a prezentat o informaţie despre specificul activităţii probaţiunii juvenile în Republica Moldova, axîndu-se pe date statistice, realizări, probleme şi provocări, ne-a argumentat prin date statistice importanţa întocmirii Referatului presentenţial dar şi derularea programelor corecţionale la minori.
 
Francezii ne-au demonstrat o gama largă de servicii specializate în lucrul cu minorii aflaţi în conflict cu legea, Marianne Roux - Direcţia teritorială a Protecţiei Judiciare a Tineretului Rhone-Ain, a prezentat misiunea Protecţiei Judiciare a Tineretului din Franţa, explicîndu-ne mecanismul de funcţionare a justiţiei pentru minori, începînd de la practicile de investigaţie pînă la cele de corecţie. Rolul şi funţiile echipei pluridisciplinară (ce este compusă din: psihologi, educatori, asistenţi sociali, medici), ce oferă sprijin pentru magistraţi în stabilirea pedepsei. Echipa pluridisciplinară întocmeşte unui raport ce conţine o analiză psho-socială părofundă a minorului.
 
Consilierii de probaţiune au beneficiat de o formare productivă, preluînd practice pozitive în lucru cu minorii aflaţi în conflict cu legea penală. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Masă rotundă cu genericul „ Evaluarea educativă a minorilor în conflict cu legea” susţinută de Protecţia Juridică a Tineretului din Franţa

loading ...