RO
Marcarea Zilei internaționale a Drepturilor Omului de către Biroul de probațiune Orhei

Marcarea Zilei internaționale a Drepturilor Omului de către Biroul de probațiune Orhei

06 Decembrie 2013

 
La 5 decembrie 2013, cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, reprezentanţii Biroului de probaţiune Orhei au desfășurat în cadrul Gimnaziului din s.Mitoc, r-l Orhei, ora deschisă cu genericul Drepturile mele se termină acolo, unde încep drepturile altora”. Elevii claselor a III - VIII-a au participat, cu acest prilej, la diverse activităţi cu caracter informativ.
 
În evoluţia societăţii contemporane se prefigurează tot mai mult o stare de criză, se impune revenirea la problema drepturilor omului în societate. Cunoaşterea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului este importantă nu doar pentru individ, ci şi pentru societate, în ansamblul său, respectarea acestora reprezentând o dovadă a marilor transformări spirituale, culturale şi morale.
 
Elevii au făcut cunoştinţă cu drepturile şi libertățile fundamentale ale omului, drepturile copilului, traiul decent fără violenţă, inclusiv responsabilităţile copiilor. Consilierii Biroului de probaţiune Orhei au adus la cunoştinţa copiilor despre scopul probaţiunii, principalele direcții de activitate, drepturile și obligațiile beneficiarului minor supus procesului de probațiune.
 
Pe parcursul lecției elevii s-au implicat activ, au manifestat interes față de informația prezentată, au venit cu răspunsuri la diverse întrebări.
 
Menționăm că, în ziua de 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a ONU, a aprobat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. De atunci, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului este sărbătorită în fiecare an la 10 decembrie.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Marcarea Zilei internaționale a Drepturilor Omului de către Biroul de probațiune Orhei

loading ...