RO
Marcarea Zilei internaționale a Drepturilor Omului de către Biroul de probațiune Orhei

Marcarea Zilei internaționale a Drepturilor Omului de către Biroul de probațiune Orhei

06 Decembrie 2013

 
La 5 decembrie 2013, cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, reprezentanţii Biroului de probaţiune Orhei au desfășurat în cadrul Gimnaziului din s.Mitoc, r-l Orhei, ora deschisă cu genericul Drepturile mele se termină acolo, unde încep drepturile altora”. Elevii claselor a III - VIII-a au participat, cu acest prilej, la diverse activităţi cu caracter informativ.
 
În evoluţia societăţii contemporane se prefigurează tot mai mult o stare de criză, se impune revenirea la problema drepturilor omului în societate. Cunoaşterea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului este importantă nu doar pentru individ, ci şi pentru societate, în ansamblul său, respectarea acestora reprezentând o dovadă a marilor transformări spirituale, culturale şi morale.
 
Elevii au făcut cunoştinţă cu drepturile şi libertățile fundamentale ale omului, drepturile copilului, traiul decent fără violenţă, inclusiv responsabilităţile copiilor. Consilierii Biroului de probaţiune Orhei au adus la cunoştinţa copiilor despre scopul probaţiunii, principalele direcții de activitate, drepturile și obligațiile beneficiarului minor supus procesului de probațiune.
 
Pe parcursul lecției elevii s-au implicat activ, au manifestat interes față de informația prezentată, au venit cu răspunsuri la diverse întrebări.
 
Menționăm că, în ziua de 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a ONU, a aprobat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. De atunci, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului este sărbătorită în fiecare an la 10 decembrie.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Marcarea Zilei internaționale a Drepturilor Omului de către Biroul de probațiune Orhei

loading ...