RO
Lucrări de salubrizare efectuate de subiecții probațiunii ce își ispășesc pedeapsa în folosul comunități

Lucrări de salubrizare efectuate de subiecții probațiunii ce își ispășesc pedeapsa în folosul comunități

28 Aprilie 2016
 
Cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale şi cu scopul redării aspectului salubru localităţilor, consilierii de probaţiune au întreprins acţiuni de salubrizare cu implicarea subiecţilor probaţiunii condamnate la muncă neremunerată în folosul comunității.
 
Astfel, au fost realizate următoarele activități de salubrizare:
 
 
-       În perioada 19 - 21 aprilie 2016, 20 condamnaţi aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune Hînceşti au efectuat lucrări de salubrizare în satele: Sofia, Căprieni Mingir, Bozieni, Sărata-Galbenă, Bobeica, prin implicarea la amenajarea și salubrizarea parcurilor publice, curățarea cimitirelor, centrelor locale de petrecere a timpului liber aferente primăriilor, grădinițelor şi şcolilor.
 
 
-    Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Edineţ în comun cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” filiala Edineţ, au organizat acțiuni de salubrizare cu implicarea subiecților probațiunii la cimitirul vechi a oraşului Edineţ, unde au fost desfăşurate acţiuni de curățare și amenajare a unor morminte părăsite şi a teritoriului cimitirului. Au mai participat la lucrările de salubrizare şi elevii LT „Mihai Eminescu”, LT „Pan Halippa” a orașului Edineţ.
 
 
-     La 19 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroul de probaţiune Basarabeasca, au organizat o acţiune de salubrizare de curățire şi amenajare a teritoriului s. Abaclia, r-l Basarabeasca cu implicarea persoanelor condamnate la pedeapsa penală sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității.
 
 
 
-      La 22 aprilie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Centru mun. Chişinău au desfăşurat o acţiune de salubrizare şi amenajare teritoriului Azilului Republican în comun cu doi condamnaţi minori şi unul adult judecaţi la muncă neremunerată în folosul comunității. De asemenea, a fost efectuată o acţiune de binefacere pentru bătrînii care locuiesc în acest azil. A fost săpat în jurul copacilor, au înlăturat iarbă şi frunzele uscate, au sădit flori, pentru a înfrumuseţa teritoriul Azilului. Subiecţii probaţiunii au efectuat lucrări sociale de amenajare şi curăţire a cimitirului, parcului cu scopul redării aspectului salubru a localităţii.
 
 
-      La 27 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani, mun. Chişinău au implicat subiecţii probaţiunii cu pedeapsa sub formă de munca neremunerată în folosul comunităţii în acţiuni de curăţire a parcului Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime” şi Întreprinderea Municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ (ÎMGFL).
 
 
Lucrările executate de către condamnaţi vor avea un impact pozitiv pentru întreaga societate. Sentinţa comunitară oferă o demonstraţie vizibilă a reparaţiilor aduse comunităţii. Este important ca publicul să recunoască valoarea lucrului efectuat de către condamnat, întrucît persoana rămâne în comunitate, munceşte, plăteşte impozite şi are grijă de familia sa. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Lucrări de salubrizare efectuate de subiecții probațiunii ce își ispășesc pedeapsa în folosul comunități

loading ...