RO
Lecție informativă la Strășeni

Lecție informativă la Strășeni

23 Octombrie 2015

 

La 22.10.2015, Şeful Biroului de probaţiune Străşeni  Galina Ganea şi consilierul de probaţiune Rotari Olimpia, au desfăşurat la Gimnaziul Internat or. Străşeni  o lecţie cu genericul ”Prevenirea delicvenţei juvenile”. La lecţie au participat 34 de elevi din clasele a VIII și a IX.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive cu elevii, aceştia fiind invitaţi să-şi exprime părerea cu privire la aspectele abordate, cu modelarea ulterioară a unor situaţii de conflict şi soluţionarea acestora. Consilierii i-au îndrumat să evite împrejurările care i-ar putea aduce în situaţia de a comite un act antisocial. Copiilor le-au fost explicate consecinţele comportamentului antisocial, cine sunt subiecţii probaţiunii, ce trebuie să cunoşti să nu ajungi subiect al probaţiunii şi totodată cunoaşterea drepturilor copilului.

D-na Galina Ganea a explicat că una din metodele de prevenire a delicvenţei juvenile este implicarea pedagogilor în educaţia minorilor şi anume prin: implicare în activităţi extra şcolare (cercuri de dans, desen, fotbal, volei, artă plastică, etc.), monitorizarea frecventării orelor de studii, discutarea cu părinţii în caz că copilul lipseşte de la ore, în caz de necesitate implicarea asistentului social, sau a Inspectoratului de poliţie, discuţii cu psihologul în caz că minorul  este nervos, agresiv, etc.

De asemenea a fost menţionat impactul negativ pe care îl are consumul de băuturi alcoolice şi substanţe narcotice. Minorilor le-a fost adus la cunoştinţă că în Spitalul raional Străşeni activează centrul de Sănătate prietenos Tinerilor „Pro-Salva” care oferă consultaţii gratis a unui psihiolog, genecolog, pediatru, etc.

Lecţia a avut loc pe un ton prietenos, copii fiind activi şi au manifestat un interes viu faţă de tema discutată.

Menţionăm că, lecţiile preventive desfăşurate de către consilierii de probaţiune au drept scop creşterea gradului de informare şi conştientizare a elevilor cu privire la comportamentul delincvent, modalităţi de prevenire, gestionare a situaţiilor conflictuale, consecinţe legale etc.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Lecție informativă la Strășeni

loading ...