RO
Întrunire între Oficiul central de probaţiune şi AO „LUMOS”

Întrunire între Oficiul central de probaţiune şi AO „LUMOS”

25 Februarie 2016

 

Oficiul central de probaţiune a găzduit, la 24 februarie 2016, întrunirea cu Asociaţia Obştească „LUMOS”, la care au luat parte reprezentații Oficiului central de probaţiune şi reprezentații Asociaţiei Obşteşti „LUMOS”. Acţiunea a fost organizată în cadrul Proiectului Asociaţiei Obşteşti „LUMOS” privind facilitarea schimbului de experienţă în domeniul protecţiei copilului pentru diverşi specialişti din ţară cu implicarea experţilor internaţionali, fiind invitat ca expert judecătorul specializat în domeniul dreptului familiei, membru al Consiliului de administraţie „LUMOS” - Nicholas Crichton.
 
În cadrul întrunirii Domnica Gînu – şef-adjunct al Asociaţiei Obşteşti „LUMOS”, a comunicat că: „În cadrul vizitei în Republica Moldova a expertului din Marea Britania, Nicholas Crichton, sunt preconizate întrevederi cu reprezentanţii ministerelor şi autorităţilor publice locale, responsabili de protecţia drepturilor copilului. Scopul acestei întruniri a fost schimbul de experienţă cu aplicarea mecanismelor de asigurare a drepturilor copilului la familie, îngrijire şi protecţie în medii sigure din cadrul organului de probaţiune”.
 
De asemenea, şef adjunct al Oficiului central de probaţiune - Sergiu Mărgărint şi şeful Direcției monitorizare a activității de probațiune - Ion Golubţov au oferit informaţie despre organul de probaţiune, prevederile legislative naţionale în domeniu, grupul ţintă al intervenţiei, responsabilităţile, supravegherea cazului, asistenţă şi consiliere persoanelor supravegheate, parteneriate, serviciile care sunt adresate copiilor în sisteme bazate pe familie și comunitate, pornind de la misiunea sa de a ajuta copiii aflați în dificultate.
 
Nicholas Crichton a apreciat eforturile depuse de către Republica Moldova în dezvoltarea organului de probaţiune, împărtăşindu-se cu principiile, care ar trebui să fie la baza lucrului cu copiii: „Respect, empatie, compasiune şi umilitate”.
 
La finele acestei întruniri, participanţii au discutat posibilitatea semnării acordului de parteneriat în scopul prevenirii fenomenului infracţional, reducerii riscului de recidivă precum şi reintegrarea socială a subiecţilor probaţiunii.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Întrunire între Oficiul central de probaţiune şi AO „LUMOS”

loading ...