RO
Întrunire cu caracter informativ privind încadrarea în cîmpul muncii a subiecţilor probaţiunii

Întrunire cu caracter informativ privind încadrarea în cîmpul muncii a subiecţilor probaţiunii

18 Februarie 2016

 

La 17 februarie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Secţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (SOFM) sect. Buiucani, cu scopul reintegrării subiecţilor probaţiunii în viaţa socială şi încadrarea acestora în cîmpul muncii.
În cadrul întrevederii, pe lîngă aspectele prioritare de colaborare între instituţii, participanţii au subliniat rolul SOFM în informarea despre obţinerea de locurilor de muncă, încadrarea în cîmpul muncii şi orientarea profesională a subiecţilor probaţiunii. De asemenea, au fost identificate profesii/meserii/programe de formare profesionale pentru instruire în anul 2016, au fost stabilite actele necesare pentru înregistrare, alocaţiile de integrare sau reintegrare profesională, ajutor de şomaj.
Ciobanu Angela – consilier de probaţiune din cadrul BP Buiucani a comunicat că „Odată cu identificarea problemei lipsei unui loc de muncă sau lipsa unei profesii consilierul de probaţiune ajută subiectul probaţiunii să-şi găsească motivaţia necesară, îndrumă să se adreseze pentru informații cu privire la angajarea în cîmpul muncii şi participarea la cursuri de formare profesională. Numai prin eforturi comune putem preveni săvărşirea de noi infracţiuni”.
La rîndul său, Rusu Maria – şef al Secţiei pentru ocuparea forţei de muncă a relatat „Cînd se adresează subiectul probaţiunii la noi el primeşte susţinere şi ajutor în obţinerea unui loc de muncă. Subiecţii probaţiunii ce sunt îndrumaţi la SOFM trebuie să deţină viză de domiciliu sau de reşedinţă în sect. Buiucani”.
La finele şedinţei, părţile au exprimat opinia comună că, pentru realizarea obiectivelor propuse, este nevoie pentru colaborarea eficientă în acest scop. De către SOFM le-a fost repartizate pliante informative despre serviciile oferite.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita reprezentaților fundației Te Doy
26 Octombrie 2020
Promovarea programelor probaționale la nivel național, în calitate de alternative la detenție
26 Octombrie 2020
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii profesionale „Ziua juristului”
19 Octombrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Întrunire cu caracter informativ privind încadrarea în cîmpul muncii a subiecţilor probaţiunii

loading ...