RO
Întrevedere de lucru între Biroul de probaţiune Ciocana şi Inspectoratul de Poliţie sect. Ciocana

Întrevedere de lucru între Biroul de probaţiune Ciocana şi Inspectoratul de Poliţie sect. Ciocana

04 August 2016

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie s-au reunit ieri, 3 august 2016, într-o şedinţă de lucru la sediul IP.

 

In cadrul întrevederii participanţii au abordat probleme ce ţin de activităţile comune în domeniu probaţiunii, dificultățile întîlnite în cadrul acţiunilor privind executarea sentinţelor non privative de libertate şi aspecte generale ce ţin de competenţe şi atrbuţii ale poliţiei în domeniul vizat.

 

Reprezentanţii IP au fost familiarizaţi despre bazele legale şi noţiuni generale a probaţiunii, beneficiile acesteia, competenţele şi atribuţiile ce revin înclusiv delimitarea funcţiilor fiecărui  consilier implicat în activitatea respectivă cu reflectare detaliată a procedurii de executare a pedepselor şi supraveghere a condamnaţilor începînd cu data parvenirii spre executarea a sentinţei şi luarea la evidenţa a condamnatului pînă la excluderea acestuia de la evidenţă.

 

De asemenea, a fost accentuat că întîlnirile de acest gen sunt  binevinite, necesare şi utile pentru toţi actorii implicaţi în procesul probaţiunii şi scopul principal al acestei activităţi care va diminua rata criminalităţii în societate, poate fi atins, numai în rezultatul cooperării şi conlucrării eficiente a tuturor organelor implicate. 

 

La final, Galina Vatavu, şeful Biroului de probaţiune a adus sincere mulţumiri tutoror partipanţilor, apreciind înalt rezultatele şedinţei organizate şi desfăşurate sub forma dialogului teoretico-practic, care a elucidat şi a dat răspuns la majoritatea problemelor ce apar în activitatea zilnică a colaboratorilor.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Întrevedere de lucru între Biroul de probaţiune Ciocana şi Inspectoratul de Poliţie sect. Ciocana

loading ...