RO
Interacţiune şi metode de lucru între Biroul de probaţiune Floreşti şi organele de drept

Interacţiune şi metode de lucru între Biroul de probaţiune Floreşti şi organele de drept

10 August 2016

 

La 10 august, curent, în incinta Procuraturii Floreşti a avut loc o şedinţă de lucru în scopul îmbunătăţirii relaţiilor de colaborare între BP Floreşti şi organele de drept. La şedinţă au participat Ludmila Grosul, şef al BP Floreşti, Tatiana Nagîrneac, consilier de probaţiune în lucru cu minorii, reprezentanţii procuraturii Lilia Mîţu, Ruslan Ştirbu, Vasile Revenco şi Moşneguţă Vitalie, şef adjunct al Serviciului Urmărire Penală din cadrul IP.

 

Astfel, în prima parte a şedinţei au fost abordate multiple subiecte privind: sporirea controlului asupra persoanelor private de dreptul de a conduce mijloace de transport, dezvoltarea responsabilizării subiecţilor de probaţiune şi nemijlocit modul de sancţionare a persoanelor private de dreptul de a conduce mijloc de transport care au comis mai multe contravenţii şi au fost observaţi conducând mijloc de transport.

 

În cea de-a doua parte a şedinţei s-a discutat despre regulile şi modul de întocmire a referatului presentinţial de evaluare a personalităţii. Participanţii s-au implicat activ în discuţie comunicând că referatul este un instrument important în procesul de urmărire penală, care include în sine o abordare mai complexă şi mai detaliată cu privire la viaţa psihosocială a persoanei aflate în conflict cu legea.

 

Tatiana Nagîrneac, consilierul de probaţiune responsabil de efectuarea referatelor a accentuat care este modul de întocmire a referatelor presentinţiale, structura referatului şi nemijlocit procesul de analiză şi sinteză a informaţiei acumulate în procesul de redactare a referatului presentinţial.

 

La finele şedinţei s-a discutat şi despre importanţa verificării în comun cu procurorii a subiecţilor de probaţiune care execută MNFC şi responsabilizarea primarilor din toate comunele şi satele r. Floreşti.

 
În cele din urmă a fost stabilit că:
 
- subiecţii probaţiunii care sunt privaţi de dreptul de a conduce mijloc de transport trebuie responsabilizaţi în colaborare cu toate organele de drept pentru sporirea siguranţei în societate;
- referatele de evaluare psihosocială sporesc cunoaşterea şi individualitatea persoanelor aflate în conflict cu legea penală;
- verificarea în teritoriu a pedepselor cu MNFC în colaborare cu procuratura;
 
 
Grosul Ludmila, şef al Biroului de probaţiune Floreşti a menţionat că la momentul actual o problemă stringentă în r. Floreşti este persoanele care conduc sub influența alcoolului şi această problemă merită a fi luată în vizor de către toţi reprezentanţii organelor de drept pentru sporirea siguranţei în societate.
 
Ca urmare a discuţiilor Biroul de probaţiune a solicitat din partea Procuraturii un reprezentant pentru participarea la şedinţa comună cu primarii, care va avea loc la finele lunii septembrie în incinta Consiliului raional desfăşurată în colaborare cu Cancelaria de Stat cu tematica abordată „Pedeapsa cu MNFC şi modul de executare a acesteia”.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Interacţiune şi metode de lucru între Biroul de probaţiune Floreşti şi organele de drept

loading ...