RO
Instruire iniţială pentru un nou grup de consilieri de probaţiune

Instruire iniţială pentru un nou grup de consilieri de probaţiune

12 August 2015


Oficiul central de probaţiune în colaborare cu Institutul Naţional de Justiţie a dat start primei etape de formare iniţială a consilierilor de probaţiune recent numiţi în funcţie. Scopul acestei instruiri este de a forma specialişti competenţi, cu abilităţi practice, care să asigure modalităţi eficiente de reabilitare a infractorilor, prevenind astfel recidiva.

 

Astfel, în perioada 10 august - 01 septembrie 2015, vor fi instruiţi 15 consilieri de probaţiune care  îşi vor dezvolta aptitudinile necesare în activităţi, precum: probaţiunea presentenţială, sentenţială în comunitate, penitenciară şi postpenitenciară, reintegrarea socială, probaţiunea juvenilă, monitorizarea pedepselor comunitare etc.

 

Obiectivele propuse pentru această categorie de profesionişti vizează interpretarea corectă şi uniformă a normelor juridice care reglementează instituţia probaţiunii, statutul şi activitatea consilierilor de probaţiune, dezvoltarea capacităţilor profesionale, cunoaşterea standardelor naţionale şi internaţionale de deontologie profesională, contribuirea la implementarea şi promovarea concepţiei şi a principiilor probaţiunii.

 

Prin urmare, la sfîrşitul cursului, consilierii vor susţine examenul de capacitate. Acesta va consta din verificarea cunoştinţelor la disciplinele Organizarea şi funcţionarea organelor de probaţiune, Probaţiunea sentenţială în comunitate, penitenciară şi postpenitenciară, Resocializarea şi reintegrarea socială, Probaţiunea juvenilă.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Instruire iniţială pentru un nou grup de consilieri de probaţiune

loading ...