RO
Instruire iniţială pentru un nou grup de consilieri de probaţiune

Instruire iniţială pentru un nou grup de consilieri de probaţiune

12 August 2015


Oficiul central de probaţiune în colaborare cu Institutul Naţional de Justiţie a dat start primei etape de formare iniţială a consilierilor de probaţiune recent numiţi în funcţie. Scopul acestei instruiri este de a forma specialişti competenţi, cu abilităţi practice, care să asigure modalităţi eficiente de reabilitare a infractorilor, prevenind astfel recidiva.

 

Astfel, în perioada 10 august - 01 septembrie 2015, vor fi instruiţi 15 consilieri de probaţiune care  îşi vor dezvolta aptitudinile necesare în activităţi, precum: probaţiunea presentenţială, sentenţială în comunitate, penitenciară şi postpenitenciară, reintegrarea socială, probaţiunea juvenilă, monitorizarea pedepselor comunitare etc.

 

Obiectivele propuse pentru această categorie de profesionişti vizează interpretarea corectă şi uniformă a normelor juridice care reglementează instituţia probaţiunii, statutul şi activitatea consilierilor de probaţiune, dezvoltarea capacităţilor profesionale, cunoaşterea standardelor naţionale şi internaţionale de deontologie profesională, contribuirea la implementarea şi promovarea concepţiei şi a principiilor probaţiunii.

 

Prin urmare, la sfîrşitul cursului, consilierii vor susţine examenul de capacitate. Acesta va consta din verificarea cunoştinţelor la disciplinele Organizarea şi funcţionarea organelor de probaţiune, Probaţiunea sentenţială în comunitate, penitenciară şi postpenitenciară, Resocializarea şi reintegrarea socială, Probaţiunea juvenilă.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Instruire iniţială pentru un nou grup de consilieri de probaţiune

loading ...