RO
Instruire desfăşurată la Ministerul Justiţiei în cadrul Proiectului EUTAP 4

Instruire desfăşurată la Ministerul Justiţiei în cadrul Proiectului EUTAP 4

05 Mai 2015

 

În perioada 4 – 5 mai 2015, în incinta Ministerului Justiţiei s-a desfăşurat instruirea profesională a Şefilor Birourilor de probaţiune din subdiviziunile teritoriale responsabili de elaborarea programelor de servicii comunitare. La eveniment au participat Vladimir Grosu, Ministrul Justiţiei, Vladimir Popa, Şef Oficiului central de probaţiune, Sergiu Mărgărint, Şef adjunct al Oficiului central de probaţiune, Graham Johnson, Lider de Echipă, în cadrul Proiectului „Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova”, Aleksandrs Dementjevs, ex-şef, serviciul de probaţiune, Letonia, Victor Zaharia, directorul Institutului de Reforme Penale.

În deschiderea evenimentului, Ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu, și-a exprimat speranţa creşterii importanței domeniului probațiunii, deoarece tendința atît în Europa cît și în Moldova, este de a dezvolta cît mai temeinic, sistemul de pedepse non-privative de libertate. Rolul instituției probațiunii în comunitate trebuie să crească pentru a obţine încrederea societății. Deşi serviciul de probaţiune este relativ nou în Republica Moldova, acesta a contribuit la diminuarea numărului pedepselor cu detenţie.

Vladimir Popa a mulţumit colegilor din proiect, menţionînd sprijinul important în procesul de dezvoltare şi consolidare a serviciului de probaţiune. 

Graham Johnson a relatat că principalul obiectiv al proiectului este de a sprijini punerea în aplicare a reformei durabile a sectorului justiţiei în Republica Moldova şi creşterea eficienţei sistemului judiciar şi a altor agenţii din sectorul justiţiei, iar una din componenta proiectului este suportul legal/academic şi contribuţia, prin realizarea instruirilor pentru personalul din instituţiile beneficiare implicate în sistemele de executare, probaţiune şi reabilitare pentru a asigura punerea în aplicare eficientă a SRSJ.

Proiectul se axează pe furnizarea de sprijin pentru Serviciul de Probaţiune, Sistemul Penitenciar şi Executare şi contribuie direct la dezvoltarea şi implementarea Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției 2011-2016 şi oferirea asistenței pentru instituțiile din sectorul justiției care sunt implicate în probațiune, executare și activitatea de reabilitare în Republica Moldova în cadrul reformelor promovate de SRSJ.

Seminarul de instruire va fi moderat de formatorii: Victor Zaharia şi  Aleksandrs Dementjevs. Instruirea are scopul de a îmbunătăți abilitățile consilierilor de probațiune în selectarea și managementul infractorilor care au ca pedeapsă/sancţiune munca neremunerată în folosul comunității.

Menţionăm că perioada de implementare a proiectului va fi de 30 de luni (27 octombrie 2014 - mai 2017).
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Instruire desfăşurată la Ministerul Justiţiei în cadrul Proiectului EUTAP 4

loading ...