RO
Inspectoratul Național de Probațiune, la Conferința Internațională a Centrelor de Justiție Familială

Inspectoratul Național de Probațiune, la Conferința Internațională a Centrelor de Justiție Familială

25 Aprilie 2018

În perioada 23-29 aprilie curent, reprezentantul Inspectoratului Național de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției al RM, șeful Direcţiei activitate analitică, Iurie MAHU, participă, în statul Texas, Statele Unite ale Americii, la cea de-a 18-a conferință în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, organizată de Alliance for Hope International.

Conferința are ca scop schimbul de experiență în domeniul combaterii violenței în familie, dar și preluarea conceptul multidisciplinar de abordare a cazurilor de violență în familie, fapt care va îmbunătăți serviciile acordate victimelor violenței în familie.

Menționăm că, Guvernul Statelor Unite ale Americii contribuie esențial la dezvoltarea capacităților instituțiilor din Republica Moldova.

Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport.

Scopul Centrului de Justiție Familială este de a preveni cazurile de violență prin oferirea de consultanță specializată populației aflate în grupurile de risc și de a presta servicii pe platforma cooperării multidisciplinare.

În cadrul conferinței, reprezentanții Statelor Unite ale Americii, unde este dezvoltat Centrul de Justiție Familială, au prezentat eficiența practică a acestora în prevenirea și combaterea violenței, în cadrul cărora sunt concentrați într-un singur loc specialiştii din diverse sectoare, cum ar fi justiție, poliție, asistență socială și probațiune, care oferă asistență complexă victimelor violenței.

Studiul practicilor internaționale, inclusiv de funcționare a Centrelor de Justiție Familială, se înscriu în obiectivele trasate de către Republica Moldova în noua Strategie națională de prevenire și combatere a violenței față de femei și a violenței de familie pe anii 2018-2023. Document care, pe lângă alte obiective, inclusiv de ordin legislativ, are drept scop crearea serviciilor specializate în prevenirea violenței.

În context, Statele Unite ale Americii urmează să ofere suport Republicii Moldova în dezvoltarea acestor centre, cât și în îmbunătățirea politicilor în domeniul prevenirii violenței în familie.

Conferinţa organizată sub egida Alliance for Hope International este considerată cel mai important eveniment internaţional anual pentru cei implicaţi în crearea şi/sau administrarea Centrelor de Justiţie Familiale.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Inspectoratul Național de Probațiune, la Conferința Internațională a Centrelor de Justiție Familială

loading ...