RO
Inspectoratul Naţional de Probaţiune a semnat un Acord de colaborare cu AO „Inţiativa pozitivă”

Inspectoratul Naţional de Probaţiune a semnat un Acord de colaborare cu AO „Inţiativa pozitivă”

18 Octombrie 2016

 

Inspectoratul Naţional de Probaţiune a semnat un Acord de colaborare cu AO „Inţiativa pozitivă” în vederea realizării în comun a măsurilor pentru creșterea şanselor de integrare în societate a persoanelor aflate în conflict cu legea penală, prin asigurarea accesului la servicii complexe, orientate spre sporirea calității vieții subiecților probațiunii cît şi a familiior acestora.

Acordul de colaborare a fost semnat la data de 17 octombrie 2016 şi prevede implementarea unui plan de acţiuni ce se vor desfăşura pe parcursul a 6 luni şi vor fi realizate următoarele activităţi: Integrarea specialiştilor А.О. Iniţiativa Pozitivă în Birourile de Probaţiune din mun. Chişinău, cu scopul oferirii serviciilor de consiliere şi rapid-testare la HIV, serviciilor de reducere a riscurilor, informare şi acompaniere către serviciile de diagnostic, formarea aderenţei la tratamente HIV, TBC, hepatite virale; Organizarea programelor de training pentru subiecţii probaţiunii; Instruirea colaboratorilor în utilizarea instrumentelor de analiză psiho-socială şi de analiză a riscurilor; Promovarea în mass-media, inclusiv a cazurilor de succes; Implicarea consumatorilor de droguri în programe de reabilitare; Elaborarea materialelor informative şi media, plasarea panourilor informaţionale.

Dnul Vladimir POPA, Director interimar al INP şi-a exprimat dorinţa unei colaborări productive, în vederea obţinerii unor rezultate performante, menţionînd despre disponibilitatea consilierilor de probaţiune în vederea realizării planului de acţiuni propuse. Dnul Ruslan Poverga preşedintele AO „Inţiativa pozitivă”, a menţionat că eforturile comune vor fi orientate spre beneficiari pentru acordarea serviciilor de reabilitare, reintegrare şi prevenirea recidivei.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Inspectoratul Naţional de Probaţiune a semnat un Acord de colaborare cu AO „Inţiativa pozitivă”

loading ...