RO
Informarea subiecţilor probaţiunii privind reintegrarea socială pe piața muncii

Informarea subiecţilor probaţiunii privind reintegrarea socială pe piața muncii

10 Decembrie 2015

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Floreşti în comun cu reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) au desfășurat la 9 decembrie, ședință cu scop informativ „Reintegrarea socială pe piaţa forţei de muncă şi prestarea serviciilor pentru persoanele aflate în dificultate”. În cadrul ședinței au participat 10 subiecți aflați în evidența probațiunii, unde au fost puse în discuție problemele cu care se confruntă subiecţii probaţiunii, acordarea asistenţei şi informarea acestora privind procesul de înregistrare la agenţie a subiecţilor pentru obţinerea statutului de şomer.
 
Irina Gusac – şef al AOFM a prezentat modalitatea înregistrării la agenţia pentru ocuparea forţelor de muncă, serviciile prestate de agenție, modalitatea de căutare a unui loc de muncă, locurile vacante curente, obligaţiile şi drepturile persoanelor înregistrate la agenția teritorială, cît şi posibilitatea instruirii şi obţineri studiilor dorite.
 
Prin urmare, şedinţa respectivă, a avut un impact pozitiv pentru subiecţii probaţiunii deoarece a fost acceptată asistenţa şi consilierea oferită condamnaţilor pentru a se înregistra la AOFM. La finalul întrunirii reprezentantul AOFM a oferit persoanelor participante la întrunirea data materiale informative cu caracter legislativ şi promoţional din domeniul ocupării forţei de muncă.
 
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Informarea subiecţilor probaţiunii privind reintegrarea socială pe piața muncii

loading ...