RO
Informarea elevilor privind prevenirea comportamentului delincvent de către Biroul de probaţiune Străşeni

Informarea elevilor privind prevenirea comportamentului delincvent de către Biroul de probaţiune Străşeni

24 Februarie 2016


În scopul prevenirii delincvenţei juvenile, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune (BP) Străşeni au desfăşurat la 22 februarie, 2016 în incinta Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” o lecţie informativă cu genericul „Prevenirea comportamentului delincvent”.
 
În cadrul lecţiei, 26 de elevi au fost informaţi privind cauzele generale ale apariţiei delincvenţei juvenile, abandonul şcolar, lipsa de supraveghere de către părinţi, familii dezorganizate, lipsa unei legături permanente între familie şi şcoală, consumul de substanţe narcotice şi alcool de către minori cît şi influenţa mediului social, formele de violenţă, principalele forme de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora şi pedepsele care sunt prevăzute de lege în cazul săvîrșirii acestora. Totodată, au fost discutate problemele cu care se confruntă elevii iar consilierii de probaţiune au oferit sfaturi de prevenire a victimizării.
 
Galina Ganea – şef al BP Străşeni a relatat că „elevii nu trebuie să accepte violenţa ca pe ceva firesc, ca o modalitate rapidă de gestionare a propriilor conflicte, ci să înveţe şi să asimileze metode de relaţionare non-violente, dezvoltând şi adoptând un comportament echilibrat în relaţiile cu ceilalţi”.
 
La finele activităţii, consilierii de probaţiune din cadrul BP Străşeni au fost oferit elevilor broşurile informative Metode de resocializare”, Activitatea de probaţiune”, „Interacţiune între procuratură şi probaţiune”.
Menţionăm că derularea acestor lecţii de către consilierii de probaţiune priveşte creşterea gradului de informare a elevilor în şcoli cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi comportamentelor antisociale, dar şi a promovării comportamentelor adecvate în societate.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Informarea elevilor privind prevenirea comportamentului delincvent de către Biroul de probaţiune Străşeni

loading ...