RO
Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

24 Septembrie 2020
La 23.09.2020 a fost semnat Acordul de colaborare între Inspectoratul Național de Probațiune (INP) și partenerul viabil, Centrul de asistență și consiliere pentru agresorii familiali din orașul Drochia, în scopul lărgirii ariei de intervenție.
Scopul acordului de colaborare este stabilirea mecanismului de referință a subiecților de probațiune condamnați/sancționați pentru actele de violență către instituția specializată în lucrul cu agresorii.  Astfel se dorește combaterea acestui fenomen prin conștientizarea beneficiarilor centrului a comportamentului agresiv și a consecințelor pe care acesta le aduce.

În cadrul centrului, beneficiarii parcurg un program destinat agresorilor, care  cuprinde următoarele servicii:
  1. Servicii de asistență și consiliere individuală: consiliere psihologică și consiliere juridică. Sesiunile individuale sînt de tip protectiv şi educativ, avînd ca scop înţelegerea fenomenului violenţei în familie drept un comportament inadecvat, care are urmări grave asupra membrilor familiei,  precum şi eliminarea motivelor ce determină acest tip de comportament.
  2. Servicii de asistență și consiliere în grup: are drept scop principal interacţiunea beneficiarului cu alţi participanţi care au avut experienţe similare, împărtăşirea experienţelor personale în scopul conştientizării comportamentului violent drept unul inadecvat. În cadrul consilierii de grup, beneficiarii pot examina propriul lor comportament în comparaţie cu ceilalţi participanţi şi, prin urmare, pot interpreta critic propriile acţiuni violente.
Prin dedicația societății civile, precum este Centrul de asistență și consiliere pentru agresorii familiali pot fi construite intervenții calitative, fapt confirmat încă odată prin colaborarea deschisă dintre aceste două instituții.
Colaborarea dintre Centrul de asistență și consiliere pentru agresorii familiali din or. Drochia și subdiviziunile teritoriale ale INP este una benefică, întrucât subiecții din evidența birourilor de probațiune teritoriale pot fi direcționați în cadrul centrului pentru a li se oferi servicii specializate.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

loading ...