RO
Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

24 Septembrie 2020
La 23 septembrie 2020, a fost semnat Acordul de colaborare între Inspectoratul Național de Probațiune (INP) și partenerul viabil, Centrul de asistență și consiliere pentru agresorii familiali din orașul Drochia, în scopul lărgirii ariei de intervenție.

Scopul acordului de colaborare este stabilirea mecanismului de referință a subiecților de probațiune condamnați/sancționați pentru actele de violență către instituția specializată în lucrul cu agresorii. Astfel se dorește combaterea acestui fenomen prin conștientizarea beneficiarilor centrului a comportamentului agresiv și a consecințelor pe care acesta le aduce.

În cadrul centrului, beneficiarii parcurg un program destinat agresorilor, care cuprinde următoarele servicii:
  • Servicii de asistență și consiliere individuală: consiliere psihologică și consiliere juridică. Sesiunile individuale sînt de tip protectiv şi educativ, având ca scop înţelegerea fenomenului violenţei în familie drept un comportament inadecvat, care are urmări grave asupra membrilor familiei, precum şi eliminarea motivelor ce determină acest tip de comportament.
  • Servicii de asistență și consiliere în grup: are drept scop principal interacţiunea beneficiarului cu alţi participanţi care au avut experienţe similare, împărtăşirea experienţelor personale în scopul conştientizării comportamentului violent drept unul inadecvat. În cadrul consilierii de grup, beneficiarii pot examina propriul lor comportament în comparaţie cu ceilalţi participanţi şi, prin urmare, pot interpreta critic propriile acţiuni violente.
Prin dedicația societății civile, precum este Centrul de asistență și consiliere pentru agresorii familiali pot fi construite intervenții calitative, fapt confirmat încă o dată prin colaborarea deschisă dintre aceste două instituții.

Colaborarea dintre Centrul de asistență și consiliere pentru agresorii familiali din or. Drochia și subdiviziunile teritoriale ale INP este una benefică, întrucât subiecții din evidența birourilor de probațiune teritoriale pot fi direcționați în cadrul centrului pentru a li se oferi servicii specializate.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

Încă un pas în realizarea Centrului de reinserție

loading ...