RO
Grup de lucru pentru revizuirea cadrului normativ

Grup de lucru pentru revizuirea cadrului normativ

23 Ianuarie 2018

23 ianuarie 2018 a avut  loc cea de-a cincea (şi ultima) întâlnire a Grupului de lucru pentru revizuirea cadrului normativ, grup organizat în cadrul proiectului finanţat de Uniunea Europeană ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova” (EUTAP 4).

Grupul a fost constituit pentru o durată de 4 luni, cu participarea unor experţi naţionali şi internaţionali, care a avut ca misiune revizuirea întreg cadrului normativ specific domeniului probaţiunii, în scopul îmbunătăţirii practicii în acord cu standardele europene în materie şi în scopul consolidării instituţiei probaţiunii în cadrul sistemului judiciar din Republica Moldova.

În cea de-a cincea reuniune a Grupului au fost analizate forma finală de Regulament privind planificarea probaţiunii sentenţiale în comunitate şi propunerile de modificare a Codului Penal, Codului de Procedură Penală, Codului de Executare şi a Legii Probaţiunii, modificări ce contribuie la creşterea eficienţei sistemului de probaţiune din Republica Moldova în eforturile sale de reintegrare socială a persoanelor condamnate.

Precizăm că sistemul de probaţiune din Republica Moldova contribuie la siguranţa publică prin supravegherea şi reintegrarea socială a persoanelor condamnate menţinute în libertate de către instanţele judecătoreşti.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Grup de lucru pentru revizuirea cadrului normativ

loading ...