RO
Grup de lucru pentru revizuirea cadrului normativ

Grup de lucru pentru revizuirea cadrului normativ

23 Ianuarie 2018

23 ianuarie 2018 a avut  loc cea de-a cincea (şi ultima) întâlnire a Grupului de lucru pentru revizuirea cadrului normativ, grup organizat în cadrul proiectului finanţat de Uniunea Europeană ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova” (EUTAP 4).

Grupul a fost constituit pentru o durată de 4 luni, cu participarea unor experţi naţionali şi internaţionali, care a avut ca misiune revizuirea întreg cadrului normativ specific domeniului probaţiunii, în scopul îmbunătăţirii practicii în acord cu standardele europene în materie şi în scopul consolidării instituţiei probaţiunii în cadrul sistemului judiciar din Republica Moldova.

În cea de-a cincea reuniune a Grupului au fost analizate forma finală de Regulament privind planificarea probaţiunii sentenţiale în comunitate şi propunerile de modificare a Codului Penal, Codului de Procedură Penală, Codului de Executare şi a Legii Probaţiunii, modificări ce contribuie la creşterea eficienţei sistemului de probaţiune din Republica Moldova în eforturile sale de reintegrare socială a persoanelor condamnate.

Precizăm că sistemul de probaţiune din Republica Moldova contribuie la siguranţa publică prin supravegherea şi reintegrarea socială a persoanelor condamnate menţinute în libertate de către instanţele judecătoreşti.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Grup de lucru pentru revizuirea cadrului normativ

loading ...