RO
Forumul România - Republica Moldova în domeniul Justiției Chișinău, 10 - 11 noiembrie 2016

Forumul România - Republica Moldova în domeniul Justiției Chișinău, 10 - 11 noiembrie 2016

16 Noiembrie 2016

 

Prima ediție a Forumului România - Republica Moldova - „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană” a fost deschis de către ministrul Justiției din Republica Moldova - Vladimir Cebotari, omologul său din România - Raluca-Alexandra Prună, președintele Parlamentului - Andrian Candu, și ambasadorul României la Chișinău - Daniel Ioniță.

La forum au participat reprezentanții instituțiilor din domeniul justiției și a societății civile din cele două state, care au abordat principalele subiecte din domeniul justiţiei.

În cea de-a doua zi, Inspectoratul Naţional de Probaţiune a fost gazda de desfăşurare a Panelului VII, unde Domnul Mihai Cristian DIMA, Director General al Direcţiei Generale de Probaţiune din România, a prezentat o amplă informaţie cu privire la “Reforma sistemului de probaţiune: realizări şi provocări. Perspective de cooperare” în care s-a axat pe: probaţiune de la experiment la un sistem naţional, necesitatea apariţiei probaţiunii în sistemul de justiţie, profilul şi atribuţiile inspectorului de probaţiune, măsurile alternative de detenţie (MNFC, amînarea pedepsei, liberarea condiţionată, supravegherea, formarea civică) modul de comunicare şi colaborare între instituţiile de stat şi societatea civilă.

Domnul Vladimir POPA – Director interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, a mulţumit omologului său, manifestând interesul şi intenţia de colaborare între instituţii prin stabilirea unor relaţii productive de cooperare şi schimb de experienţă. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Forumul România - Republica Moldova în domeniul Justiției Chișinău, 10 - 11 noiembrie 2016

loading ...