RO
Forumul Național al Para-juriștilor din Moldova 2019

Forumul Național al Para-juriștilor din Moldova 2019

18 Martie 2019

La data de 15 martie 2019, Inspectoratul Național de Probațiune  a participat la Forumul Național al Para-juriștilor din Moldova 2019, evenimentul s-a desfășurat în cadrul Centrului de Conferințe SUMMIT. Scopul evenimentul a fost de a aduna împreună para-juriștii din Republica Moldova, practicieni, experți și parteneri interesați de domeniu din mai multe structuri guvernamentale și nonguvernamentale, în vederea consolidării relațiilor de parteneriat cu instituțiile și ONG-urile din domeniu. În cadrul evenimentului a fost prezentată rețeaua națională de para-juriști și activitățile ANPM ce au avut loc pe parcursul primului an de activitate al asociației.

 

Inspectoratul Național de Probațiune și Asociația Națională a Para-Juriștilor au început acțiunile comune în urma semnării memorandumului de Înțelegere în 2018. Ambele instituții au convenit să coopereze în vederea abilitării juridice a persoanelor aflate în dificultate sau în situație de risc.

 

Astfel, în baza memorandumului de colaborare, subiecții probațiunii au beneficiat de servicii în vederea medierii/negocierii conflictelor cît și alte consultații juridice ce răspund nevoilor acestora.

 

În prezent, 42 de para-juriști  își desfășoară activitatea în mai multe regiuni a țării, acoperind mai mult de 40 de localități din țară. Iar cel mai important e că cetățenii pot beneficia de asistență juridică primară garantată de stat indiferent de nivelul veniturilor pe care îl au, astfel încât serviciile sunt prestate gratuit.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Forumul Național al Para-juriștilor din Moldova 2019

loading ...