RO
Festivalul internațional „Червона калина” și „Evantai cultural” desfăşurat la Penitenciarul nr. 10 - Goian

Festivalul internațional „Червона калина” și „Evantai cultural” desfăşurat la Penitenciarul nr. 10 - Goian

05 August 2016

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana au participat astăzi, 5 august 2016, la două evenimente cultural-educative - Festivalul internaţional de creaţie artistică a minorilor din detenţie „Червона калина” și Festivalul naţional interpenitenciar „Evantai cultural”, care în acest an poartă genericul ,,Gluma-umbrela înțelepților”. Evenimentul desfăşurat a avut loc în Penitenciarul nr. 10 din Goian.


Festivalul a avut drept scop asigurarea şanselor egale de reintegrare socială a minorilor din detenție prin intermediul promovării valorilor culturale și atitudinii civice corecte. 


Doi deținuți minori deghizați în mimi au întîmpinat cu mesaje de bun venit și suvenire hand-made oaspeții prezenți la eveniment, printre care: angajați ai DIP, reprezentanții mai multor penitenciare şi Asociații Obștești din Ucraina şi Moldova, președintele Sectorului sinodal și activități pastorale în instituții penitenciare şi rudele minorilor.


Minorii din detenție, ajutați de angajații penitenciarului au prezentat spectatorilor mai multe scenete comice, printre care renumita piesă umoristică „Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri.


Totodată, minorii au surprins oaspeții evenimentului cu un show coregrafic, în care au îmbinat pași de dans "Putting on the Ritz" și breakdance – preferatul tuturor adolescenților, demostrînd talent și plasticitate.


La finele concertului umoristic, toți participanții au primit din partea șefului instituției de detenție diplome de participare.

 
Oaspeții evenimentului au rămas impresionaţi de talentul deținuților minori, mulțumind acestora, angajaților instituției de detenție și tuturor partenerilor sistemului penitenciar pentru aportul adus la promovarea valorilor culturale în rîndul minorilor din detenție.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Festivalul internațional „Червона калина” și „Evantai cultural” desfăşurat la Penitenciarul nr. 10 - Goian

loading ...