RO
Festivalul internațional „Червона калина” și „Evantai cultural” desfăşurat la Penitenciarul nr. 10 - Goian

Festivalul internațional „Червона калина” și „Evantai cultural” desfăşurat la Penitenciarul nr. 10 - Goian

05 August 2016

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana au participat astăzi, 5 august 2016, la două evenimente cultural-educative - Festivalul internaţional de creaţie artistică a minorilor din detenţie „Червона калина” și Festivalul naţional interpenitenciar „Evantai cultural”, care în acest an poartă genericul ,,Gluma-umbrela înțelepților”. Evenimentul desfăşurat a avut loc în Penitenciarul nr. 10 din Goian.


Festivalul a avut drept scop asigurarea şanselor egale de reintegrare socială a minorilor din detenție prin intermediul promovării valorilor culturale și atitudinii civice corecte. 


Doi deținuți minori deghizați în mimi au întîmpinat cu mesaje de bun venit și suvenire hand-made oaspeții prezenți la eveniment, printre care: angajați ai DIP, reprezentanții mai multor penitenciare şi Asociații Obștești din Ucraina şi Moldova, președintele Sectorului sinodal și activități pastorale în instituții penitenciare şi rudele minorilor.


Minorii din detenție, ajutați de angajații penitenciarului au prezentat spectatorilor mai multe scenete comice, printre care renumita piesă umoristică „Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri.


Totodată, minorii au surprins oaspeții evenimentului cu un show coregrafic, în care au îmbinat pași de dans "Putting on the Ritz" și breakdance – preferatul tuturor adolescenților, demostrînd talent și plasticitate.


La finele concertului umoristic, toți participanții au primit din partea șefului instituției de detenție diplome de participare.

 
Oaspeții evenimentului au rămas impresionaţi de talentul deținuților minori, mulțumind acestora, angajaților instituției de detenție și tuturor partenerilor sistemului penitenciar pentru aportul adus la promovarea valorilor culturale în rîndul minorilor din detenție.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Festivalul internațional „Червона калина” și „Evantai cultural” desfăşurat la Penitenciarul nr. 10 - Goian

loading ...