RO
Familiarizarea studenţilor cu activitatea consilierilor de probaţiune

Familiarizarea studenţilor cu activitatea consilierilor de probaţiune

26 Octombrie 2015

 

La 21 octombrie 2015, în incinta Universităţii Slavone din Republica Moldova, şeful BP Rîşcani mun. Chişinău, Galina Onila, a desfăşurat 2 seminare pentru studenţii Facultăţii de drept, cu genericul „Principalele direcţii ale activităţii de probaţiune: scopul, funcţiile şi tipurile de probaţiune, semnificaţia ei în procesul executării pedepsei penale”. La seminar au asistat decanul facultăţii de drept, Frunză Ion şi prodecanul, Renida Veaceslav.

 

Galina Onila a relatat studenţilor despre etapele probaţiunii în Republica Moldova, legislaţia RM care reglementează activitatea de probaţiune, tipurile de probaţiune şi pedepsele prevăzute de lege, cooperarea între Biroul de probaţiune cu organele statale cît şi cele nestatale. În cadrul seminarului s-a discutat despre activitatea instituţiei probaţiunii, prin care se urmăreşte sprijinirea instanţelor de judecată în procesul de individualizare a pedepselor, precum şi promovarea sancţiunilor neprivative de libertate.

 

Frunză Ion, decanul Facultăţii de drept, şi-a exprimat mulţumirea şi dorinţa către şeful BP Rîşcani de a organiza asemenea seminare şi în viitor. Mulţi dintre studenţi au manifestat dorinţa de a face practica în domeniul probaţiunii, ca după finisarea universităţii să fie angajaţi  în cadrul unui birou de probaţiune. 

 

 

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Familiarizarea studenţilor cu activitatea consilierilor de probaţiune

loading ...