RO
Familiarizarea cu noile modificări legislative la executarea pedepsei MNFC

Familiarizarea cu noile modificări legislative la executarea pedepsei MNFC

29 Februarie 2016

 

La 25 februarie, 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie al MAI, Primăriei or. Durleşti, com. Truşeni, com. Ghidighici şi reprezentanţii Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (ÎMGFL).
 
Subiectul de bază al întîlnirii l-a constituit identificarea bunelor practici şi problemelor în executarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii, conlucrarea între consilierul de probaţiune, reprezentantul administraţiei publice locale şi condamnatul care execută pedeapsa.
 
În cadrul întrunirii, Svetlana Pascalova – şef al Biroului de probaţiune Buiucani a relatat despre modificările efectuate în Codul de executare al RM şi Codul contravenţional al RM, Legea nr. 138 din 03.12.2015 în Codul Penal art.67 al 2, familiarizarea cu Hotărîrea Guvernului RM nr.1643 din 31.12.2003 privind Regulamentul cu privire la modul de executare. Totodată s-a discutat despre modificările introduse în legislaţia execuţional-penală în al. (5) art.90 din Codul de Executare al RM şi al. (2),(8) art. 37 din Codul Contravenţional al RM şi anume despre extinderea duratei timpului de prestare a muncii neremunerate în folosul comunităţii pînă la 8 ore pe zi.
 
Participanţilor li s-au adus la cunoştinţă atribuţiile autorităţilor administraţiei publice locale în ceea ce priveşte asigurarea executării, modul de completare a fișelor personale de instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, eschivarea de la pedeapsă prin oferirea cadourilor sau sumelor băneşti.
 
La finele şedinţei, reprezentanții instituţiilor au manifestat interes către o colaborare productivă în procesul punerii în executarea a pedepsei, scopul căreia este reintegrarea în comunitate şi protejarea societăţii de criminalitate şi recidivă.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Familiarizarea cu noile modificări legislative la executarea pedepsei MNFC

loading ...