RO
Familiarizarea cu noile modificări legislative la executarea pedepsei MNFC

Familiarizarea cu noile modificări legislative la executarea pedepsei MNFC

29 Februarie 2016

 

La 25 februarie, 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie al MAI, Primăriei or. Durleşti, com. Truşeni, com. Ghidighici şi reprezentanţii Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (ÎMGFL).
 
Subiectul de bază al întîlnirii l-a constituit identificarea bunelor practici şi problemelor în executarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii, conlucrarea între consilierul de probaţiune, reprezentantul administraţiei publice locale şi condamnatul care execută pedeapsa.
 
În cadrul întrunirii, Svetlana Pascalova – şef al Biroului de probaţiune Buiucani a relatat despre modificările efectuate în Codul de executare al RM şi Codul contravenţional al RM, Legea nr. 138 din 03.12.2015 în Codul Penal art.67 al 2, familiarizarea cu Hotărîrea Guvernului RM nr.1643 din 31.12.2003 privind Regulamentul cu privire la modul de executare. Totodată s-a discutat despre modificările introduse în legislaţia execuţional-penală în al. (5) art.90 din Codul de Executare al RM şi al. (2),(8) art. 37 din Codul Contravenţional al RM şi anume despre extinderea duratei timpului de prestare a muncii neremunerate în folosul comunităţii pînă la 8 ore pe zi.
 
Participanţilor li s-au adus la cunoştinţă atribuţiile autorităţilor administraţiei publice locale în ceea ce priveşte asigurarea executării, modul de completare a fișelor personale de instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, eschivarea de la pedeapsă prin oferirea cadourilor sau sumelor băneşti.
 
La finele şedinţei, reprezentanții instituţiilor au manifestat interes către o colaborare productivă în procesul punerii în executarea a pedepsei, scopul căreia este reintegrarea în comunitate şi protejarea societăţii de criminalitate şi recidivă.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Familiarizarea cu noile modificări legislative la executarea pedepsei MNFC

loading ...