RO
Factorii delincvenţei juvenile – activitate informativă desfăşurată de către BP Basarabeasca

Factorii delincvenţei juvenile – activitate informativă desfăşurată de către BP Basarabeasca

17 Martie 2016

 

În scopul sensibilizării tinerii generaţii privind fenomenul delincvenţei şi motivele apariţiei acesteia, la 16 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentantul Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP or. Basarabeasca au derulat în incinta Gimnaziului din s. Iordanovca, r-l Basarabeasca o activitate informativă cu genericul „Neglijenţa provoacă delincvenţa”.


În cadrul lecţiei, 65 elevi ai claselor a IV-a şi a IX-a au fost informaţi cu privire la prevenirea comportamentului antisocial, cauze comiterii infracțiunilor, consecinţele, psihologice şi sociale ale comiterii de infracţiuni şi instituţiile la care se pot adresa pentru sprijin. Totodată, au fost prezentate date statistice a minorilor care se află în evidenţa BP Basarabeasca şi Biroului Siguranţă Copii.


Tamara Buciaţchi – şef al BP Basarabeasca a menţionat că „Delincvenţa juvenilă este o parte a criminalităţii. Acest fenomen se manifestă prin incapacitatea adolescentului de a se adapta la normele de conduită în societate. Principalele cauze de apariţie a delincvenţei juvenile sînt abandonul şcolar, lipsa unei activităţi utile, lipsa de supraveghere permanentă din partea părinţilor, tutorilor, altor supraveghetori, lipsa unei legături permanente între familie şi şcoală”.


La rîndul său, Antonina Garaba - inspectorul superior al BSC, a menţionat că „Uneori unii infractori aflaţi în anturajul minorilor îi determină pe aceştia să săvîrşească fapte nechibzuite. Acestor influențe sînt supuşi îndeosebi copiii, care fac parte din familii vulnerabile, familii cu un părinte, familii cu mulţi copii şi copii rămaşi fără îngrijirea a unuia ori a ambilor părinţi, ca urmare a plecării acestora peste hotare”.


La finele întîlnirii, consilierii de probaţiune au repartizat elevilor broşuri informative cu privire la scopul şi activitatea serviciului de probaţiune.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Factorii delincvenţei juvenile – activitate informativă desfăşurată de către BP Basarabeasca

loading ...