RO
Factorii delincvenţei juvenile – activitate informativă desfăşurată de către BP Basarabeasca

Factorii delincvenţei juvenile – activitate informativă desfăşurată de către BP Basarabeasca

17 Martie 2016

 

În scopul sensibilizării tinerii generaţii privind fenomenul delincvenţei şi motivele apariţiei acesteia, la 16 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentantul Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP or. Basarabeasca au derulat în incinta Gimnaziului din s. Iordanovca, r-l Basarabeasca o activitate informativă cu genericul „Neglijenţa provoacă delincvenţa”.


În cadrul lecţiei, 65 elevi ai claselor a IV-a şi a IX-a au fost informaţi cu privire la prevenirea comportamentului antisocial, cauze comiterii infracțiunilor, consecinţele, psihologice şi sociale ale comiterii de infracţiuni şi instituţiile la care se pot adresa pentru sprijin. Totodată, au fost prezentate date statistice a minorilor care se află în evidenţa BP Basarabeasca şi Biroului Siguranţă Copii.


Tamara Buciaţchi – şef al BP Basarabeasca a menţionat că „Delincvenţa juvenilă este o parte a criminalităţii. Acest fenomen se manifestă prin incapacitatea adolescentului de a se adapta la normele de conduită în societate. Principalele cauze de apariţie a delincvenţei juvenile sînt abandonul şcolar, lipsa unei activităţi utile, lipsa de supraveghere permanentă din partea părinţilor, tutorilor, altor supraveghetori, lipsa unei legături permanente între familie şi şcoală”.


La rîndul său, Antonina Garaba - inspectorul superior al BSC, a menţionat că „Uneori unii infractori aflaţi în anturajul minorilor îi determină pe aceştia să săvîrşească fapte nechibzuite. Acestor influențe sînt supuşi îndeosebi copiii, care fac parte din familii vulnerabile, familii cu un părinte, familii cu mulţi copii şi copii rămaşi fără îngrijirea a unuia ori a ambilor părinţi, ca urmare a plecării acestora peste hotare”.


La finele întîlnirii, consilierii de probaţiune au repartizat elevilor broşuri informative cu privire la scopul şi activitatea serviciului de probaţiune.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Factorii delincvenţei juvenile – activitate informativă desfăşurată de către BP Basarabeasca

loading ...