RO
Excursia minorilor – subiecți ai probațiunii la complexul muzeistic ,,Cetatea Soroca”

Excursia minorilor – subiecți ai probațiunii la complexul muzeistic ,,Cetatea Soroca”

03 Iunie 2015


În scopul familiarizării copiilor cu patrimoniul istorico-cultural, precum şi prevenirea delicvenţei juvenile prin activităţi de socializare la 30 mai 2015, 35 minori cu vârste cuprinse între 7 - 18 ani, aflați la evidența Birourilor de probațiune și copiii, mamele cărora le-a fost aplicată amânarea executării pedepsei au beneficiat de o excursie gratuită, la Cetatea Soroca, Mănăstirea Cosăuţi şi Lumînarea Recunoştinţei de lîngă orăşelul Soroca, graţie susținerii partenerilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie Misiunea în Republica Moldova (OIM) și Fundaţiei „Regina Pacis”. Grupul de copii au fost însoţiţi de către părinți, consilierii din cadrul Birourilor de probațiune din municipiu, BP Soroca și reprezentanții Oficiului central de probațiune.
 
Din partea cantinei sociale „Regina Pacis”, situată în s. Vărvăreuca, r-nul Florești a fost oferită pentru copii masa de prânz, ca mai apoi copiii să își continue drumul către or. Soroca, pentru a vizita Cetatea Soroca și monumentul Lumânarea Recunoștinței.
 
Excursia la complexul turistic Soroca a început cu panorama oraşului şi rîului Nistru, unde copiii au avut parte de o întoarcere în timp, învăţând lucruri noi cu privire la istoria şi evoluţia poporului român. La fel, ghidul, Nicolae Bulat, a relatat copiilor nu numai repere din istoria cetății, dar și crâmpeie din istoria multimilenară a neamului. Totodată, copii au susținut un adevărat examen de voință, atunci când au ridicat circa 660 de trepte pentru a ajunge la Lumânarea Recunoștinței.
 
Următorul obiect turistic vizitat de copii a fost Mănăstirea Cosăuţi, unde ei au aflat informaţii interesante despre istoria locurilor, totodată, asistînd la o slujbă de botez, susținută în acel moment. După o zi plină de distracție și impresii copii au făcut cale întoarsă în mun. Chișinău, fericiţi şi impresionaţi de locurile vizitate şi cu speranţa în suflet că vor mai participa şi la alte excursii.
 
Consilierii de probaţiune apreciază, în mod deosibit, contribuţia echipei de profesionişti din cadrul instituţiilor partenere la buna desfăşurare a evenimentului şi exprimă certitudinea că, în viitor, vor demonstra aceeași promptitudine la solicitarea de a colabora în comun cu consilierii de probațiune la realizarea unor acţiuni importante pentru reintegrarea minorilor în societate şi adaptării sociale de mai departe. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Excursia minorilor – subiecți ai probațiunii la complexul muzeistic ,,Cetatea Soroca”

loading ...