RO
Elevi informați în domeniul executării pedepselor non-privative de libertate

Elevi informați în domeniul executării pedepselor non-privative de libertate

06 Mai 2015


La 30 aprilie 2015, Biroul de probaţiune Rîşcani mun. Chişinău a desfăşurat o oră informativă cu genericul „Serviciul de probaţiune. Executarea pedepselor non-privative de libertate” cu implicarea elevelor claselor a XI-a din cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu”. Tematicile au fost centrate pe activitatea de probațiune, ce este infracţiune, tipurile de infracțiuni, subiecții probațiunii, minorii – subiecți și martori a unei infracțiuni, activităţi desfăşurate la etapa presentenţială, sentenţială şi post-penitenciară, sancţiunile aplicate minorilor, pedepsele non-privative de libertate. În cadrul acestei ore consilierul de probaţiune le-a adus la cunoştinţă copiilor scopul şi modul de executare a pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii. La fel a fost menţionat faptul, că în urma săvârșirii unor infracţiuni, minorii pot deveni subiecţii probaţiunii.

La finele activităţii tinerii au adresat un șir întrebări, printre care și modul de executare a pedepsei sub forma de privare de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Menţionăm că, activităţile desfăşurate de către consilierii de probaţiune sunt pentru a informa tânără generaţie din licee, gimnazii şi şcoli profesionale, pentru a preveni comportamentul deviant şi cunoaşterea drepturilor omului.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Elevi informați în domeniul executării pedepselor non-privative de libertate

loading ...