RO
Elevi informați în domeniul executării pedepselor non-privative de libertate

Elevi informați în domeniul executării pedepselor non-privative de libertate

06 Mai 2015


La 30 aprilie 2015, Biroul de probaţiune Rîşcani mun. Chişinău a desfăşurat o oră informativă cu genericul „Serviciul de probaţiune. Executarea pedepselor non-privative de libertate” cu implicarea elevelor claselor a XI-a din cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu”. Tematicile au fost centrate pe activitatea de probațiune, ce este infracţiune, tipurile de infracțiuni, subiecții probațiunii, minorii – subiecți și martori a unei infracțiuni, activităţi desfăşurate la etapa presentenţială, sentenţială şi post-penitenciară, sancţiunile aplicate minorilor, pedepsele non-privative de libertate. În cadrul acestei ore consilierul de probaţiune le-a adus la cunoştinţă copiilor scopul şi modul de executare a pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii. La fel a fost menţionat faptul, că în urma săvârșirii unor infracţiuni, minorii pot deveni subiecţii probaţiunii.

La finele activităţii tinerii au adresat un șir întrebări, printre care și modul de executare a pedepsei sub forma de privare de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Menţionăm că, activităţile desfăşurate de către consilierii de probaţiune sunt pentru a informa tânără generaţie din licee, gimnazii şi şcoli profesionale, pentru a preveni comportamentul deviant şi cunoaşterea drepturilor omului.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Elevi informați în domeniul executării pedepselor non-privative de libertate

loading ...