RO
Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate

Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate

30 Octombrie 2017

 În perioada 24-27 octombrie 2017, în incinta Ministerului Justiției a avut loc Atelierul de lucru cu privire la Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate, organizat în cadrul proiectului „Transparent Decision Process in Re-offending Risc Assessment”.

La şedinţă au participat: viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, președintele Asociației GRADO - Mihai Popescu, reprezentantul Ambasadei Canada în Moldova - Sivia Bicenco, angajați ai Inspectoratului Național de Probațiune și ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare.
La deschiderea atelierului dl. Anatolie Munteanu a menționat că la moment Ministerul Justiției este încadrat în revizuirea legislației execuțional-penale, prin care se dorește implementarea unui sistem progresiv de executare a pedepselor.
Președintele Asociației GRADO a prezentat publicului conținutul proiectului, care își propune să dezvolte un instrument de evaluare a riscului de recidivă, care urmează a fi elaborat şi testat pe persoanele condamnate în comunitate şi cele private de libertate.
Astfel, participanții la atelier au identificat modalitatea optimă de analiză a fenomenului de recidivă, practicile și aspectele de fundamentare științifică a întregului proces de evaluare a riscurilor. Totodată s-a dispus elaborarea unui instrument de evaluare a riscului de recidivă comun, pentru probaţiune şi penitenciare. La fel s-au identificat riscurile şi factorii ce pot provoca recidiva la persoanele aflate în custodia penitenciară şi în suprevegherea organelor de probaţiune.
Atelierul are drept scop realizarea prevederilor protocolului de colaborare trilateral dintre Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Inspectoratul național de probațiune și Grupul Roman pentru Apararea Drepturilor Omului GRADO.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate

loading ...