RO
Eforturi comune pentru combaterea violenţei în şcoli şi promovarea modului sănătos de viaţă la elevi

Eforturi comune pentru combaterea violenţei în şcoli şi promovarea modului sănătos de viaţă la elevi

10 Martie 2015

 

La 9 martie 2015, Tamara Buciaţchi, Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu Petru Beşleagă, directorul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din or. Basarabeasca au desfăşurat o lecţie cu scop informativ în Liceul Teoretic “Matei Basarab” or. Basarabeasca cu genericul “Prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi în rîndul minorilor”şi “Promovarea modului sănătos de viaţă la tineri”.

La această activitate au participat 43 de elevi ai claselor a VIII-a – a XII-a, fiind informaţi de către Tamara Buciaţchi asupra aspectelor legate de lucru cu minorii, care nemijlocit se află la evidenţă şi aspectele juridice ale implicării copiilor într-un proces penal.

În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe aspecte ale delicvenței juvenile: noţiunea de infracțiune, tipurile de infracțiuni pentru care un copil poate fi tras la răspundere penală, dacă poate fi și cum poate fi tras la răspundere penală un copil, care sunt organele unde se poate adresa un copil atunci când el este martor al unei infracțiuni şi cum ar trebui să se implice fiecare individ din societate în aşa fel ca minorii să nu comită fapte asociale.

 Petru Beşleagă a relatat despre importanţa unui mod sănătos de viaţă, cultivarea unui comportament responsabil, importanţa igienei personale, cît şi despre faptul că, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor este accesibil tinerilor, răspunde necesităţilor acestora, le respectă intimitatea şi confidenţialitatea, fiind gata să le ofere cele mai calitative servicii.

Menţionăm că, la 6 iunie 2014, a fost semnat Acordul de colaborare între Biroul de probaţiune Basarabeasca şi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din or. Basarabeasca. Stabilirea acestei colaborări constă în ameliorarea sănătății adolescenților, tinerilor şi formarea mediului sigur de dezvoltare a acestora. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Eforturi comune pentru combaterea violenţei în şcoli şi promovarea modului sănătos de viaţă la elevi

loading ...