RO
Dezvoltarea relațiilor părinte – copil, activitate dedicată minorilor din evidența probațiunii

Dezvoltarea relațiilor părinte – copil, activitate dedicată minorilor din evidența probațiunii

09 Decembrie 2015

 

La 8 decembrie 2015, în incinta Centrului de asistenţă socială pentru copii în situaţie de risc „Renaştere” or. Nisporeni a fost desfăşurată masa rotundă cu genericul „Relaţia părinte – copil”.
 
În cadrul întrunirii, consilierii Biroului de probaţiune Nisporeni au informat minorii aflați în evidența probațiunii și părinții lor despre dezvoltarea unei relaţii adecvate şi a unei comunicări eficiente între părinte şi copil, organizarea şi controlul asupra copiilor, participarea la educaţia şi evenimentele importante din viaţa lor. Datorită relaţiei reuşite „părinte-copil” va influenţa şi modul de comportare a subiecţilor probaţiunii contribuind la formarea concepţiei despre viaţă.
 
Dan Pîrlici – șef al Biroului de probaţiune Nisporeni a menţionat că „..serviciul de probaţiune va sprijini şi încuraja permanent subiecții probațiunii fiind asistați şi consultați în vederea reintegrării lor în societate”.
 
Aliona Balaur – psiholog al Centrului „Renaștere” a relatat „..pentru dezvoltarea unei relaţii adecvate şi a unei comunicări eficiente între părinte şi copil, foarte importante sunt şi nevoile emoţionale ale copiilor şi anume: respectul, sinceritatea, dragostea, răbdarea, timpul şi înţelegerea”.
 
Menţionăm că, la 24 noiembrie 2015, a fost semnat Acord de colaborare între BP Nisporeni şi Centrul de asistenţă socială a copiilor în situaţii de risc „Renaştere” din or. Nisporeni, încheiat cu scopul de a contribui la reintegrarea socială a subiecților probațiunii prin oferirea serviciilor comunitare.
 
 
 
 Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

 

 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Dezvoltarea relațiilor părinte – copil, activitate dedicată minorilor din evidența probațiunii

loading ...