RO
Dezvoltarea mecanismelor de colectare și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc

Dezvoltarea mecanismelor de colectare și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc

18 Aprilie 2016

 

La 13 și 18 aprilie,curent, Irina Şişcanu - şef al Biroului de probaţiune Ungheni a avut întrevedere cu Tudor Radeanu – şef al Direcţiei Asistență Sociala si Protecţie a Familiei din or. Ungheni și reprezentanții Procuraturii Ungheni - Victoria Popov și Alina Moraru.

Reprezentanții au stabilit o colaborare pe viitor privind aspectul activității echipei multidisciplinare în contextul realizării obiectivelor conform Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană în perioada 2014 - 2016, capitolul 27 ,,Cooperarea în domeniul protecției și promovării dreptului copilului în RM”. De asemenea, această cooperare va cuprinde dezvoltarea mecanismelor de colectare, sinteză și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc, rămași temporar fără ocrotire părintească sau în conflict cu legea, în scopul prognozării ori interpretării fenomenelor delicventei juvenile sau victimizării copiilor, precum și în scopul planificării programatice, sistematice și bugetare a acțiunilor în domeniul protecției drepturilor copilului.

 

Întrevederea desfășurată va servi drept o platformă pentru discuții în menținerea unor legături directe între reprezentanți ai instituțiilor în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații.

De asemenea, la 12 aprilie, curent, consilierii din cadrul BP Ungheni şi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale Ungheni au desfășurat o ședință de lucru pentru a discuta despre tipurile de lucrări cu destinație socială care pot fi executate în APL în preajma sărbătorilor de paște şi responsabilizarea primarilor în privința supravegherii executării pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității. La ședință au participat 32 primari, inclusiv și reprezentantul primăriei Ungheni.

 
 

 

 

 

 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Dezvoltarea mecanismelor de colectare și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc

loading ...