RO
Dezvoltarea mecanismelor de colectare și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc

Dezvoltarea mecanismelor de colectare și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc

18 Aprilie 2016

 

La 13 și 18 aprilie,curent, Irina Şişcanu - şef al Biroului de probaţiune Ungheni a avut întrevedere cu Tudor Radeanu – şef al Direcţiei Asistență Sociala si Protecţie a Familiei din or. Ungheni și reprezentanții Procuraturii Ungheni - Victoria Popov și Alina Moraru.

Reprezentanții au stabilit o colaborare pe viitor privind aspectul activității echipei multidisciplinare în contextul realizării obiectivelor conform Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană în perioada 2014 - 2016, capitolul 27 ,,Cooperarea în domeniul protecției și promovării dreptului copilului în RM”. De asemenea, această cooperare va cuprinde dezvoltarea mecanismelor de colectare, sinteză și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc, rămași temporar fără ocrotire părintească sau în conflict cu legea, în scopul prognozării ori interpretării fenomenelor delicventei juvenile sau victimizării copiilor, precum și în scopul planificării programatice, sistematice și bugetare a acțiunilor în domeniul protecției drepturilor copilului.

 

Întrevederea desfășurată va servi drept o platformă pentru discuții în menținerea unor legături directe între reprezentanți ai instituțiilor în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații.

De asemenea, la 12 aprilie, curent, consilierii din cadrul BP Ungheni şi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale Ungheni au desfășurat o ședință de lucru pentru a discuta despre tipurile de lucrări cu destinație socială care pot fi executate în APL în preajma sărbătorilor de paște şi responsabilizarea primarilor în privința supravegherii executării pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității. La ședință au participat 32 primari, inclusiv și reprezentantul primăriei Ungheni.

 
 

 

 

 

 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Dezvoltarea mecanismelor de colectare și analiză a datelor privind copii aflați în situații de risc

loading ...