RO
Dezvoltarea durabilă a parteneriatelor în executarea pedepsei sub forma de muncă neremunerată în folosul comunităţii

Dezvoltarea durabilă a parteneriatelor în executarea pedepsei sub forma de muncă neremunerată în folosul comunităţii

15 Martie 2016

 

În scopul stabilirii parteneriatelor locale cu actorii comunitari, la 14 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentanţii Administraţiei Publică Locală au desfăşurat masa rotundă cu genericul: „Conlucrarea BP Basarabeasca cu APL la punerea în executare a hotărîrilor judecătoreşti sub formă de MNFC”. În cadrul întrunirii au fost identificate cinci organizaţii pentru stabilirea parteneriatelor în vederea planificării şi identificării locurilor cu destinaţie socială pentru executarea de către subiecţii probaţiunii a pedepsei penale şi contravenţionale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

Consilierii de probaţiune au abordat subiecte privind colaborarea BP Basarabeasca  cu APL la punerea în executare a hotărîrilor judecătoreşti sub formă de MNFC, dificultăţile întîmpinate de către APL în timpul executării de către condamnaţi pedepsei, atribuţiile APL la punerea în executare a pedepsei, necesitatea instruirii condamnatului în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pînă la începerea lucrului, stabilirea parteneriatelor locale cu actorii comunitari privind planificarea şi identificarea locurilor de muncă disponibile. Totodată, a fost menţionate şi modificările efectuate în Codul de Executare al RM, Codul Contravenţional al RM.

 

Victor Niculiţă - primar al s. Abaclia a relatat că „munca neremunerată în folosul comunităţii este benefică atît pentru condamnaţi şi familiile acestora cît şi pentru societate”.

 

Colaborarea între Biroul de probaţiune Basarabeasca şi APL îţi propun ca un scop comun în reintegrarea în societate a persoanelor, care sunt în conflict cu legea şi va proteja societatea de criminalitate şi recidivă.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
 
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Dezvoltarea durabilă a parteneriatelor în executarea pedepsei sub forma de muncă neremunerată în folosul comunităţii

loading ...