RO
Dezvoltarea comunicării eficiente la elevi – învăţare prin joc

Dezvoltarea comunicării eficiente la elevi – învăţare prin joc

01 Aprilie 2016

 

În scopul prevenirii şi diminuării violenţei verbale în cadrul instituţiilor şcolare, la 30 martie, curent, Aneta Bejenar - consilierul din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana a derulat un curs cu caracter informativ pentru elevii clasei a XI – a din cadrul LT „Ion Creangă”.

 

În cadrul activităţilor a fost abordate temele privind comunicarea şi tehnicile de evitare a conflictelor, exprimarea propriilor emoţii şi sentimentelor, consecinţele comportamentului. Elevii au discutat despre barierele unei comunicări eficiente, au identificat care sunt avantajele şi dezavantajele comportamentelor asertive şi nonassertive.

 

Aneta Bejenar a relatat tinerilor că „comunicarea eficientă, conduce la îmbunătăţirea comportamentului, la generarea de atitudini eficiente, cît şi sporirea efectului comunicării indiferent de poziţia din care îl oferi (coleg, prieten, copil). Prin intermediul unei exprimări eficiente, persoana pot primi un răspuns constructiv care se referă numai la acţiunile, vorbele lor şi nu la persoană, acesta fiind un mod de evitare a situaţiilor de conflict şi de fructificare a unui anturaj prietenos în cadrul grupului”.

 

La finele cursului a fost derulate jocuri de antrenare a abilităţilor de comunicare ale elevilor şi formării unui comportament asertiv prin exerciţii de identificare a factorilor care influenţează negativ comunicarea.

 

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,

telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Dezvoltarea comunicării eficiente la elevi – învăţare prin joc

loading ...