RO
Dezvoltarea comunicării eficiente la elevi – învăţare prin joc

Dezvoltarea comunicării eficiente la elevi – învăţare prin joc

01 Aprilie 2016

 

În scopul prevenirii şi diminuării violenţei verbale în cadrul instituţiilor şcolare, la 30 martie, curent, Aneta Bejenar - consilierul din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana a derulat un curs cu caracter informativ pentru elevii clasei a XI – a din cadrul LT „Ion Creangă”.

 

În cadrul activităţilor a fost abordate temele privind comunicarea şi tehnicile de evitare a conflictelor, exprimarea propriilor emoţii şi sentimentelor, consecinţele comportamentului. Elevii au discutat despre barierele unei comunicări eficiente, au identificat care sunt avantajele şi dezavantajele comportamentelor asertive şi nonassertive.

 

Aneta Bejenar a relatat tinerilor că „comunicarea eficientă, conduce la îmbunătăţirea comportamentului, la generarea de atitudini eficiente, cît şi sporirea efectului comunicării indiferent de poziţia din care îl oferi (coleg, prieten, copil). Prin intermediul unei exprimări eficiente, persoana pot primi un răspuns constructiv care se referă numai la acţiunile, vorbele lor şi nu la persoană, acesta fiind un mod de evitare a situaţiilor de conflict şi de fructificare a unui anturaj prietenos în cadrul grupului”.

 

La finele cursului a fost derulate jocuri de antrenare a abilităţilor de comunicare ale elevilor şi formării unui comportament asertiv prin exerciţii de identificare a factorilor care influenţează negativ comunicarea.

 

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,

telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Dezvoltarea comunicării eficiente la elevi – învăţare prin joc

loading ...