RO
Desfășurarea instruirii pentru consilierii de probațiune privind programul probaţional „Motivația spre schimbare”

Desfășurarea instruirii pentru consilierii de probațiune privind programul probaţional „Motivația spre schimbare”

21 Februarie 2014
 
La 12 și 20 februarie 2014, au fost desfășurate seminarele de instruire cu genericul Motivația spre schimbare”. În scopul prevenirii recidivei printre rândurile subiecților aflați în evidența Birourilor de probațiune, Oficiul central de probațiune în luna aprilie 2013 a inițiat aplicarea Programului probațional „Motivația spre schimbare”, donat de către Serviciul de probațiune din Letonia.
 
Activitatea a avut loc în trei regiuni: Centru (Chișinău), Sud (Taraclia) și Nord (Bălți). Instruirea consilierilor a fost realizată de către formatorii: Dorina Vremea, specialist principal – Serviciul resocializare din cadrul Oficiului central de probațiune, Vitalie Popa, Șef al Biroului de probațiune Botanica și Raisa Lazări, consilier de probațiune – Biroul de probațiune Bălți.
 
Participanții la seminar au fost informați despre programul probaţional, scopul, obiectivul și necesitatea aplicării acestuia în sistemul probațiunii. Programul probaţional “Motivația spre schimbare” are ca scop motivarea beneficiarului în dezvoltarea responsabilităților, ghidarea în dezvoltarea autodisciplinei, schimbarea comportamentului infracțional, conștientizarea  faptei săvârșite cât  și  asumarea responsabilității pentru fapta comisă.
 
Programul ajută beneficiarul să înțeleagă modul în care gândește, determină modul în care acționează, identifică convingerile care provoacă probleme și sunt ajutați de către consilieri să înlocuiască convingerile negative cu cele pozitive, iar rolul consilierului de probațiune este de al motiva și al orienta spre o schimbare în direcția corectă.
 
La seminar au participat consilierii din Birourile de probațiune: Briceni, Edineţ, Florești, Glodeni, Rîşcani Nord, Sîngerei, Șoldănești, Telenești, Ungheni, Nisporeni.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Desfășurarea instruirii pentru consilierii de probațiune privind programul probaţional „Motivația spre schimbare”

loading ...