RO
Derularea Programului – pilot „Prevenirea violenţei la minori”

Derularea Programului – pilot „Prevenirea violenţei la minori”

06 Aprilie 2015

 

În scopul realizării Planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011 – 2016 pct. 6.3.3.2. Elaborarea programelor de probaţiune pentru copii, a fost elaborat şi implementat Programul – pilot Prevenirea violenţei la minori”. Acest program s-a derulat în perioada noiembrie 2014 – martie 2015 în următoarele Birouri de probaţiune: Botanica mun. Chişinău, Buiucani mun. Chişinău, Făleşti, Soroca, Nisporeni, Ungheni cu implicarea a 15 minori aflaţi în evidenţa organului de probaţiune.

În procesul derulării programului minorii au întâlnit dificultăţi în gestionarea comportamentului agresiv, au analizat şi au expus propriile situaţii trăite, ca urmare li s-a explicat că preluând controlul asupra situaţiilor care provoacă agresivitatea, aceștia pot deţine mai mult control asupra comportamentului şi nemijlocit asupra vieţii lor. Minorii au manifestat interes faţă de activităţile din cadrul şedinţelor fiind implicaţi în numeroase exerciţii. Participanţii la program au comunicat că mediul este un factor care îl provoacă la multe încercări, şi cînd nu au susţinere din partea persoanelor apropiate, sunt mai predispuşi la comiterea unor noi infracţiuni.

În urma evaluării a celor 15 participanţi care au finalizat programul, se poate remarca schimbări relative în comportamentul şi atitudinea acestora, le-a redat încrederea în sine, şi-au îmbunătăţit abilităţile de comunicare şi de exprimare a emoţiilor şi sentimentelor.

Menţionăm că, pe viitor se planifică implementarea Programului „Prevenirea violenţei la minori” la nivel naţional, cît şi implementarea altor programe probaţionale pentru minori aflaţi în evidenţa organului de probaţiune ce să răspundă necesităţilor şi dificultăţilor procesul de resocializare şi corecţie a comportamentului.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Derularea Programului – pilot „Prevenirea violenţei la minori”

loading ...