RO
Derularea continuă a Programului „Prevenirea violenţei la minori”

Derularea continuă a Programului „Prevenirea violenţei la minori”

16 Decembrie 2014

La 16 decembrie 2014, Alina Muşet, consilierul al Biroului de probaţiune Buiucani în comun cu Olimpia Rotari, consilierul Biroului de probaţiune Botanica au derulat programul ,,Prevenirea violenţei la minori”. La această activitate au participat 4 beneficiari în evidenţa Birourilor Buiucani şi Botanica. Programul are drept scop creşterea gradului de informare, prevenirea delincvenţei juvenile la minori şi promovarea modului de viaţă prosocial.

În cadrul şedinţei, prin comunicare deschisă, sinceră, de respect şi înţelegere faţă de problemele cu care se confruntă beneficiarii, consilierii de probaţiune prin exerciţii şi jocuri au pus în discuţie semnificaţia violenţei, formele violenţei şi modelele de conduită violentă, care stau ca bază la principalele întrebări ale participanţilor De ce unii minori apelează deseori la un comportament violent?Cum explicăm violenţa?.

Consilierii au relatat beneficiarilor despre victimizarea minorilor, ce este segmentul prevenirii criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, avînd în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei şi dorinței de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rînd, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori.

La finele activităţii, consilierii responsabili de derularea programului consideră progresul programului în scopul reducerii violenţei în comportamentul acestora.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Derularea continuă a Programului „Prevenirea violenţei la minori”

loading ...