RO
Delincvenţa juvenilă poate fi prevenită – lecţie informativă pentru elevii unui liceu din mun. Bălți

Delincvenţa juvenilă poate fi prevenită – lecţie informativă pentru elevii unui liceu din mun. Bălți

20 Martie 2015

 

La 20 martie 2015, Diana Agache şi Anastasia Şchiopu consilieri ai Biroului de probaţiune Bălţi, au desfăşurat o lecţie informativă cu genericul „Serviciul de probaţiune şi prevenirea delincvenţei juvenile” cu participarea a 30 elevi (clasa VIII–a) al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din mun. Bălți,  în cadrul căreia copii au fost informaţi despre activitatea de probaţiune, prevenirea delicvenţei juvenile şi consecinţele comportamentului agresiv.

Pe parcursul lecției, într-un mod interactiv, consilierii de probaţiune au discutat cu elevii subiecte precum: ce reprezintă probaţiunea, cine sunt subiecţii, problemele frecvent întîlnite la minorii aflaţi în conflict cu legea penală, aspecte ale delincvenţei juvenile în rîndul copiilor implicaţi în comiterea de infracţiuni cum ar fi: furturile, întrebuinţarea substanţelor narcotice, infracţiuni comise cu violenţa fizică şi vătămări corporale altei persoane, cercul de prieteni cu comportament antisocial.

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ale prevenirii criminalităţii ce necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Delincvenţa juvenilă poate fi prevenită – lecţie informativă pentru elevii unui liceu din mun. Bălți

loading ...