RO
Cursul de formare a formatorilor Programul „15” desfăşurat la Vadul-lui-Vodă

Cursul de formare a formatorilor Programul „15” desfăşurat la Vadul-lui-Vodă

04 Mai 2015

 

În cadrul proiectului moldo-elveţian: ”Generaţie Sănătoasă”, în perioada 22 - 28 aprilie 2015, A.O ”Sănătate pentru Tineri”, Centrul de Sănătate Pentru Tineri ”NEOVITA” în colaborare cu Organizaţia Obştească Orăşenească din Novosibirsk „Proiect Umanitar” cu sprijinul Direcţiei Elveţiane pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Ministerului Sănătăţii au organizat şi desfăşurat cursul de formare a formatorilor cu participarea a 7 consilieri de probaţiune în lucrul cu minorii.
 
Scopul acestui curs constă în pregătirea echipelor de formatori responsabile pentru implementarea şi dezvoltarea Programului „15” pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Obiectivul cursului de formare constă în creşterea gradului de conştientizare asupra temelor şi subiectelor incluse în program în rândul participanţilor, dezvoltarea abilităţilor de desfăşurare a sesiunilor şi cursurilor de instruire în cadrul programului, motivarea participanţilor în ceea ce priveşte implementarea programului în localitatea sa.
 
În cadrul cursului a fost identificate echipe de 5 - 6 persoane dintr-o localitate, formate de către specialiștii CSPT „NEOVITA”, în conlucrare cu specialişti şi angajaţi ai organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, care lucrează cu familiile vulnerabile, în domeniul delicvenței juvenile, prevenirii infectării cu HIV/SIDA, abuzul de droguri, infecţiile cu transmitere sexuală și care manifestă interes sporit faţă de elaborarea şi implementarea programelor de prevenire, concepute pentru familii în particular şi întreaga comunitate în general.
 
Ca rezultat, echipele selectate vor semna un Acord de colaborare, care va prevedea beneficierea acestora de instruire şi de suport logistic din partea proiectului moldo-elvețian „Generație Sănătoasă” în implementarea Programului „15”, precum și obligațiunile lor în implementare și corespunderea cu criteriile eligibile și documentarea programului la nivel local. Centrul de Sănătate Pentru Tineri „NEOVITA” va superviza procesul de implementare și documentare a programului.
 
Menţionăm că, Programul „15” reprezintă un program unic pentru adolescenți și mediul lor apropiat, familie sau comunitate în prevenirea comportamentelor de risc inclusiv violenţa, infectarea cu virusul HIV, ITS, alcoolismul şi dependenţa de droguri. Programul „15” a fost elaborat de către Organizaţia Obştească Orăşenească „Proiect Umanitar” din Novosibirsk. În prezent, acest program este implementat în 5 regiuni ale Federaţiei Ruse și în Ucraina.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Cursul de formare a formatorilor Programul „15” desfăşurat la Vadul-lui-Vodă

loading ...