RO
Curs de instruire pentru consilierii de probațiune privind asistența psihosocială la etapa presentinţială

Curs de instruire pentru consilierii de probațiune privind asistența psihosocială la etapa presentinţială

16 Februarie 2016

 

Pe parcursul a 4 zile, 15 – 18 februarie, Serviciul probațiune juvenilă şi presentinţială din cadrul Oficiului central de probațiune desfășoară seminare de instruire pentru şefii şi consilierii Birourilor de probațiune cu genericul „Implementarea la nivel naţional a programului de asistenţă psihosocială la etapa presentinţială”.
 
În cadrul seminarelor sunt discutate subiecte privind metode şi tehnici în colectarea informaţiei privind întocmirea referatului de evaluare (documentarea, observaţia, întrevederea, interviul, convorbirea telefonică, asistenţă şi consilierea  subiecţilor probaţiunii), identificarea problemelor şi soluţiilor subiectului probaţiunii la etapa presentinţială, identificarea partenerii în procesul de asistenţă psiho-socială la etapa presentinţială.
 
Proiectul-pilot privind asistenţa psiho-socială la etapa presentințială a fost implementat în 14 Birouri de probațiune: Ciocana și Râșcani, mun. Chişinău, Anenii Noi, Criuleni, Bălţi, Cahul, Comrat, Drochia, Leova, Rezina, Rîşcani Nord, Şoldăneşti, Taraclia, Vulcăneşti. Scopul acestui program constă în minimalizarea riscului de recidivă, evaluarea şi planificarea intervenţiei, oferirea ajutorului imediat, specificarea concretă a problemelor şi evaluarea acestora.
 
Implementarea programului la nivel naţional este menit să susţină activitățile la etapa presentințială prin implicarea activă a subiectului probațiunii în crearea propriului traseu de reintegrare socială. În acest sens, asistenţa psiho-socială la etapa presentințială v-a pune accent deosibit pe resursele interioare ale subiectului, motivaţia de schimbare, iniţiative şi proiecte de viitor.
 
 

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

 

 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Curs de instruire pentru consilierii de probațiune privind asistența psihosocială la etapa presentinţială

loading ...