RO
Crearea și implementarea sistemului de evidență electronică a beneficiarilor serviciului de probațiune

Crearea și implementarea sistemului de evidență electronică a beneficiarilor serviciului de probațiune

05 Iunie 2013

 

În contextul reformei sectorului justiției pe segmentul probațiunii, o atenție prioritară este acordată inițierii procesului de elaborare și implementare a sistemului de evidență electronică a beneficiarilor serviciului de probațiune. Astfel, la 4 iunie 2013, Oficiul central de probațiune a organizat o masă rotundă cu genericul ,,Împărtășirea bunelor practice în procesul de creare și implementare a bazei de date în sistemul de probațiune din Letonia”. La eveniment a participat Aleksandrs Dementjevs – Şef, Serviciul de stat al probaţiunii din Letonia, Victor Zaharia – Director, Institutul de Reforme Penale, Dan Chiriţa - Şef adjunct, Inspectoratul naţional de patrulare al IGP, Tatiana Filatova – Șef, Direcția elaborare a actelor normative și reprezentanți ai Centrului de Guvernare Electronică.

Agenda ședinței a inclus prezentarea de către Aleksandrs Dementjevs a procesului de creare şi implementare a bazei de date a persoanelor aflate în evidenţa sistemului de probaţiune din Letonia (Riga).
,,Sistemul bazei de date reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte în activitatea de probațiune, având un impact pozitiv asupra modului de organizare şi funcţionare a instituției, precum și stocarea datelor beneficiarilor aflați în evidența serviciului de probațiune”, a menționat Aleksandrs Dementjevs.
Baza de date a Oficiului central de probațiune va facilita stocarea, modificarea, căutarea și regăsirea într-un mod rapid și accesibil a informațiilor privind beneficiarii aflați la evidența birourilor de probațiune, precum și asigurarea unui control centralizat al datelor disponibile.
Deasemenea, în cadrul întrevederii de către Vladimir Popa, Șef al Oficiului central de probațiune au fost abordate perspectivele de implementare a acestui sistem în Republica Moldova și necesitatea creării bazei de date.  
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Crearea și implementarea sistemului de evidență electronică a beneficiarilor serviciului de probațiune

loading ...