RO
Copilărie fără delincvenţă - activitate desfăşurată de către consilierii de probaţiune Orhei

Copilărie fără delincvenţă - activitate desfăşurată de către consilierii de probaţiune Orhei

20 Martie 2015

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Orhei au desfăşurat la 20 marie 2015, o lecţie informativă cu genericul „Subiecţii probaţiunii. Consecinţele comportamentului antisocial”. Laaceastă activitate au participat 38 de elevi din clasele a VII-a, VIII-a, IX-a din cadrul Gimnaziului Ion Creangă din sat. Teleşeu, r-l Orhei.

Scopul acestei întruniri a fost prevenirea delincvenţei juvenile,diminuarea fenomenului violenţei si victimizarea minorilor. Copiilor le-a fost explicată noţiunea de „delincvenţă juvenilă”, au fost informaţi cu privire la prevederile legale în ceea ce priveşte răspunderea minorului şi au primit recomandări pentru a evita implicarea lor în diverse infracţiuni. Subiectele abordate au fost multiple, de la consecinţele nerespectării legii şi pînă la legătura între violenţă şi consumul de alcool.

Consilierii i-au îndrumat să evite împrejurările care i-ar putea aduce în situaţia de a comite un act antisocial, să îşi aleagă cu grijă prietenii, să nu riposteze la agresivitate verbală şi să evite agresivitatea fizică. Minorii au fost sfătuiţi să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut, să practice un sport, să evite compania prietenilor, despre care ştiu că au un comportament neadecvat în societate şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive cu elevii, aceştia fiind invitaţi să-şi exprime părerea cu privire la aspectele abordate. Elevii au fost receptivi, mai cu seamă ca este vorba de siguranţa lor şi îşi doresc cu toţii prevenirea unor situaţii neplăcute.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Copilărie fără delincvenţă - activitate desfăşurată de către consilierii de probaţiune Orhei

loading ...