RO
Copilărie fără delincvenţă - activitate desfăşurată de către consilierii de probaţiune Orhei

Copilărie fără delincvenţă - activitate desfăşurată de către consilierii de probaţiune Orhei

20 Martie 2015

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Orhei au desfăşurat la 20 marie 2015, o lecţie informativă cu genericul „Subiecţii probaţiunii. Consecinţele comportamentului antisocial”. Laaceastă activitate au participat 38 de elevi din clasele a VII-a, VIII-a, IX-a din cadrul Gimnaziului Ion Creangă din sat. Teleşeu, r-l Orhei.

Scopul acestei întruniri a fost prevenirea delincvenţei juvenile,diminuarea fenomenului violenţei si victimizarea minorilor. Copiilor le-a fost explicată noţiunea de „delincvenţă juvenilă”, au fost informaţi cu privire la prevederile legale în ceea ce priveşte răspunderea minorului şi au primit recomandări pentru a evita implicarea lor în diverse infracţiuni. Subiectele abordate au fost multiple, de la consecinţele nerespectării legii şi pînă la legătura între violenţă şi consumul de alcool.

Consilierii i-au îndrumat să evite împrejurările care i-ar putea aduce în situaţia de a comite un act antisocial, să îşi aleagă cu grijă prietenii, să nu riposteze la agresivitate verbală şi să evite agresivitatea fizică. Minorii au fost sfătuiţi să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut, să practice un sport, să evite compania prietenilor, despre care ştiu că au un comportament neadecvat în societate şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive cu elevii, aceştia fiind invitaţi să-şi exprime părerea cu privire la aspectele abordate. Elevii au fost receptivi, mai cu seamă ca este vorba de siguranţa lor şi îşi doresc cu toţii prevenirea unor situaţii neplăcute.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Copilărie fără delincvenţă - activitate desfăşurată de către consilierii de probaţiune Orhei

loading ...