RO
Conferința Internațională „Tehnologiile Digitale în Sistemele de Corecție Mondiale”, Barcelona (Spania)

Conferința Internațională „Tehnologiile Digitale în Sistemele de Corecție Mondiale”, Barcelona (Spania)

03 Iunie 2015

 

În perioada 27 – 29 mai 2015 în Barcelona, Spania s-a desfășurat Prima Conferință Internațională cu genericul Tehnologiile Digitale în Sistemele de Corecție Mondiale, Barcelona, Catalonia (Spania). Acest eveniment a fost organizat de Confederația Europeană pentru Probațiune (CEP), în parteneriat cu Ministerul de Justiție a Cataloniei din Spania, organizația europeană EUROPRIS și Asociația Internațională a Penitenciarelor și Corecției.

La această întrunire au participat aproximativ 200 de reprezentanți din 40 de țări, inclusiv 2 din cadrul Oficiului central de probațiune din RM, Vladimir Popa - Șef al Oficiului central de probațiune și Ghenadie Ceban - Șef adjunct al Direcției activitate analitică și relații externe.

Conferința a fost deschisă de Germa Gordo i Aubarell - Ministru al Justiției a regiunii Catalonia, care a stipulat importanța acestui eveniment la nivel internațional și posibilitatea de a ne împărtăși practica unor țări în domeniul tehnologiilor digitale în securitate, supraveghere și monitorizare. De asemenea, a stipulat că în Europa se manifestă tendința de micșorare a numărului persoanelor încarcerate, și anume reducerea la jumătate către anul 2020 în spațiul UE prin utilizarea eficientă a tehnologiilor digitale. În cadrul conferinței au fost discutate aspecte privind suprapopularea penitenciarelor și a diminuării numărului de deținuți prin implementarea sistemelor de ME și tehnologii digitale, iar ca soluție la această problemă a fost menționată conlucrarea între Instituțiile Penitenciare, Serviciile de Probațiune și companiile prestatoare de servicii ME. În acest context au venit cu recomandări de reevaluare a bugetului și statului de personal a serviciilor de probațiune.

Scopul conferinței a fost de a provoca experții și companiile prestatoare de servicii tehnologice din sectorul privat în vederea acordării de sprijin Serviciilor Penitenciare și Probațiune în soluționarea problemelor operaționale.

De asemenea, reprezentați ai OCP au manifestat inițiativa unui viitor parteneriat cu serviciile de probațiune din Lituania și Marea Britanie.

Participarea la acest eveniment a creat premise de îmbunătățire a relațiilor de parteneriat între Oficiul central de probațiune din Moldova cu serviciile de probațiune și organizații internaționale.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Conferința Internațională „Tehnologiile Digitale în Sistemele de Corecție Mondiale”, Barcelona (Spania)

loading ...